Meteorologii au prelungit vineri după-amiază codul portocaliu de viscol emis pentru judeţele Neamţ, Suceava, Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş şi au emis avertizări noi, pentru Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Avertizările cod portocaliu de viscol emise ANM pentru judeţele Neamţ şi Suceava au fost prelungite până la ora 22.00, in timp ce pentru judeţele Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş avertizarea este valabila pana la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE 23:23 - Cod portocaliu de viscol prelungit în judeţele Suceava şi Caraş-Severin; în Mureş este cod galben de vânt

Meteorologii au prelungit, vineri noapte, avertizările cod portocaliu de viscol pentru judeţele Suceava şi Caraş-Severin până la ora 02.00 şi totodată au emis o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru judeţul Mureş.

Judeţele Suceava şi Caraş-Severin se află vineri noapte sub cod portocaliu de viscol, până la ora 02.00. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Suceava, la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăşi la rafală 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. Vizibilitatea este în aceste zone sub 50 de metri.

În Caraş-Severin, la peste 2.000 de metri altitudine, vântul va avea intesificări ce vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri, conform ANM.

Meteorologii au emis şi o atenţionare cod galben de vânt, pentru judeţul Mureş, valabilă până la ora 00.00. Aici, vântul are intensificări care local depăşesc, la rafală, 60 de kilometri pe oră.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

UPDATE 20:35 - Traficul pe DN 67 C, de la Novaci la Rânca, oprit din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost reluat după aproape trei ore

Drumul Naţional (DN) 67 C Novaci - Rânca, închis vineri după-amiază din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost redeschis circulaţiei, după aproape trei ore de la oprirea traficului.

Centrul Infotrafic anunţă că, vineri seară, începând cu ora 20.00, DN 67C Novaci – Rânca a fost redeschis traficului rutier.

Circulaţia spre Rânca a fost oprită vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, şi niciun turist nu a fost lăsat să urce spre staţiune sau să plece de acolo.

În staţiunea Râncă se află în aceste zile câteva mii de persoane.

UPDATE 19:05Codul galben de vânt, menţinut în 28 de judeţe şi ridicat pentru Bucureşti şi 13 judeţe din vestul şi sudul ţării

Avertizarea cod galben de vânt a fost ridicată, vineri seară, pentru Bucureşti şi 13 judeţe din vestul şi sudul ţării, fiind menţinută pentru celelalte 28 de judeţe, până sâmbătă, la ora 02.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de vineri seara până sâmbătă, la ora 02.00, rămân sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Maramureş, Satu Mare, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55-65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70-75 de kilometri pe oră. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 de kilometri pe oră, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea.

Zonele de munte ale judeţelor Neamţ şi Suceava sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 22.00. De asemenea, până la ora 20.00 sunt sub avertizare cod portocaliu şi zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

În judeţele avertizare cu cod portocaliu, la peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

La munte şi în Moldova, iar pe arii restrânse şi în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi pe parcursul zilei de sâmbătă, vântul se va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada.

Vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de îngheţ în toată ţara şi, îndeosebi în Transilvania şi Maramureş, va fi ger, potrivit ANM. 

UPDATE 18:20 - Risc însemnat de avalanşă în Masivul Bucegi; turiştii, sfătuiţi să nu urce pe munte

Salvatorii montani din judeţul Prahova le recomandă turiştilor aflaţi în staţiunile din zona Masivului Bucegi în această perioadă să nu urce pe munte, avertizând că există un risc însemnat de producere a unor avalanşe, stratul de zăpadă care măsoară până la un metru fiind instabil.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, în cursul zilei de vineri a nins consistent pe munte, vântul a viscolit zăpada, iar în aceste condiţii stratul depus, care ajunge până la un metru, este instabil şi se poate desprinde uşor.
Astfel, salvamontiştii le recomandă turiştior care se află în această perioadă în staţiunile din zona Masivului Bucegi să nu urce pe munte, reamintindu-le că traseele montane sunt închise.

UPDATE 17:30 - Trafic îngreunat din cauza vântului pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, ploaia face probleme pe DN 6, în judeţul Giurgiu

Circulaţia se desfăşoară îngreunat, vineri seară, pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, din cauza vântului şi a lapoviţei, vizibilitatea fiind sub 100 de metr. Totodată, pe DN 6, în judeţul Giurgiu, plouă şi sunt condiţii să se formeze polei.

Centrul Infotrafic anunţă că la ora transmiterii acestei ştiri, pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti traficul rutier este îngreunat din cauza vântului puternic şi a lapoviţei care a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

UPDATE 17:20 - Drumul care urcă de la Sinaia la Cota 1.400, închis în urma unui accident

Autorităţile locale din Sinaia au închis, vineri seară, drumul care urcă din staţiune către Cota 1.400 din Bucegi în urma accidentul soldat cu trei răniţi, produs în zonă, când o maşină a derapat într-o râpă adâncă de 20 de metri. Tot la Sinaia, pe două străzi au avut loc mai multe tamponări, dar fără victime.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Prahova, drumul care urcă din staţiunea Sinaia la cabana situată la Cota 1.400 din Masivul Bucegi a fost închis circulaţiei vineri seară. Măsura a fost luată după ce un autoturism în care se aflau trei persoane a derapat pe zăpadă şi a căzut într-o râpă adâncă de 20 de metri, toţi ocupanţii find răniţi.

Tot vineri, pe străzile Aosta şi Furnica din staţiunea Sinaia au avut loc mai multe tamponări, însă potrivit Poliţiei Prahova, niciuna cu victime.

UPDATE 17:01 - Drumul naţional 67 C, de la Novaci la Rânca, închis din cauza zăpezii şi a viscolului; turiştii veniţi în vacanţă sunt blocaţi în staţiune

 Drumul naţional (DN) 67 C Novaci - Rânca a fost închis din cauza zăpezii şi a viscolului, informează Infotrafic, iar la ora transmiterii acestei ştiri turiştii nu sunt lăsaţi nici să urce în staţiune, nici să plece acasă de acolo.



Centrul Infotrafic anunţă că DN 67 C Novaci-Rânca a fost închis, vineri după-amiază, din cauza condiţiilor meteorologice. În zonă ninge abundent, iar vizibilitatea este foarte redusă, potrivit sursei citate.

Nicio maşină nu are voie să urce în staţiune, iar niciuna nu poate pleca de acolo, în condiţiile în care sute de turişti se află în vacanţă la Rânca.

UPDATE 16:00 - Aglomeraţie şi trafic în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri, inclusiv pe DN1

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, vineri după-amiază, pe mai multe drumuri din ţară, inclusiv pe DN1, unde este aglomerat, iar pe anumite porţiuni se merge în coloană, anunţă Infotrafic. În acelaşi timp, au fost ridicate restriţiile de trafic impuse maşinilor de mare tonaj pe DN 18 Baia Sprie - Mara, în judeţul Maramureş, din cauza ninsorii abundente.

 

Vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia rutieră este îngreunată pe sensul de urcare (către Braşov) al DN 1 Ploieşti – Braşov, din cauza numărului mare de maşini şi a condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă viscolită), potrivit centrului Infotrafic.

Vizibilitatea este sub 50 de metri în zonă, iar pe alocuri, chiar sub 30 de metri.

Tot pe DN 1, în zona localităţilor prahovene Comarnic şi Buşteni, se circulă în coloană.

De asemenea, şi pe DN 1A Cheia – Săcele se circulă în condiţii de iarnă.

Cod portocaliu de viscol prelungit în şase judeţe

Atât în cazul judeţelor în care avertizările au fost prelungite, cât şi a celorlalte, zonele vizate sunt cele de munte. La altitudini de peste 1.700 de metri, intensificările vântului pot depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Prahova, Buzău, Argeş şi Dâmboviţa, în timp ce în Caraş-Severin, pot atinge chiar şi 100 de kilometri pe oră.

Şi în judeţele Covasna, Sibiu şi Braşov este în vigoare o avertizare cod portocaliu de viscol, până la ora 18.00.

În zonele vizate de avertizările cod portocaliu ninge, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt în vigoare mai multe avertizări cod portocaliu de viscol, emise pe parcursul zile de vineri de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în judeţele Braşov, Covasna şi Sibiu, ninge abundent, iar vântul poate atinge la rafală, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90 de kilometri pe oră, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri. Avertizările sunt în vigoare până la ora 18.00.

Până la ora 16.00, şi judeţele Neamţ şi Suceava sunt sub cod portocaliu de viscol. Şi aici, în zonele montane, vântul bate la rafală cu peste 90 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

Totodată este în vigoare şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru întreaga ţară, valabilă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Rafalele vor depăşi 55 - 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 - 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. 

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic a impus deja restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în judeţele Maramureş şi Harghita, unde ninge abundent. Totodată se circulă în condiţii de iarnă şi în Mureş pe DN 15 (E578) Târgu Mureş – Reghin - Topliţa şi pe DN 13A Bălăuşeri – Praid, precum şi pe drumurile din zona staţiunii arădene Moneasa, unde pe şosele s-a depus un strat de aproximativ 20 de centimetri de zăpadă, potrivit autorităţilor locale. De asemenea, drumul care duce spre Muntele Mic din judeţul Caraş-Severin a fost închis, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 50 de centimetri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.