Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a obţinut avizul Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea Compartimentului Primiri Urgenţe de Specialitate, astfel că pacienţii spitalului nu vor mai trebui redirecţionaţi spre Unităţile de Primire a Urgenţelor ale altor spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj a obţinut avizul Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea Compartimentului Primiri Urgenţe de Specialitate”, anunţă Consiliul Judeţean Cluj.

Conform instituţiei, necesitatea înfiinţării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienţi, în medie între 80 şi 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la Camera de Gardă cu diverse boli infecţioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie şi care necesită consultaţii medicale în regim de urgenţă şi triaj epidemiologic. O mare parte dintre aceşti pacienţi au nevoie, pe lângă consultaţia de specialitate, de investigaţii de laborator şi/sau de radiologie, motiv pentru care, în prezent, sunt redirecţionaţi spre Unităţile ori Compartimentele de Primire a Urgenţelor ale altor spitale, pentru efectuarea examinărilor în regim de urgenţă.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este structurat pe două activităţi principale ale sistemului de sănătate, şi anume: activitate spitalicească şi activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează cca. 7.000 de cazuri de spitalizare continuă şi aprox. 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecţioase. De asemenea, Ambulatoriul Integrat al unităţii sanitare, situat pe str. Moţilor, nr. 19, este cea mai mare şi complexă unitate ambulatorie din ţară, având o structură organizatorică ce cuprinde 24 de specialităţi clinice medicale pentru adulţi, 11 specialităţi clinice medicale pentru copii şi cinci laboratoare medicale, precizează Consiliul Judeţean Cluj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.