Traficul feroviar în gara din Galaţi a fost reluat, la aproximativ trei ore de când a fost oprit. Trenurile nu au mai putut circula din cauza apei care a acoperit liniile, în urma ploilor torenţiale, pompierii acţionând în continuare pentru evacuarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia feroviară a fost reluată miercuri în gara din Galaţi după ce trenurile au fost oprite timp de aproximativ trei ore din cauza apei care a acoperit liniile.

Dispeceri ai gării au afirmat că în urma opririi traficului, mai multe trenuri au înregistrat întârzieri.  

Totodată, unii călătorii spuneau că au stat chiar şi trei ore în sala de aşteptare până când garniturile de tren au fost puse în mişcare.

”Stau de trei ore din cauza inundaţiilor, eu mă duc la o clinică, la Iaşi, aveam programare la ora 10.00 şi nu stiu ce o să fac”, spunea un bărbat care aştepta miercuri dimineaţă în gara din Galaţi.

”Stau de la 6.00 din cauza apei, e inundată linia. Am pierdut legatura de la Iaşi”, afirma un alt călător.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Cătălin Sion, a declarat că pompierii acţionează în continuare pentru evacuarea apei din zona gării, unde liniile de cale ferată au fost acoperite de apă.

”Acţionăm pentu scoaterea apei şi decolmatare. Circulaţia trenurilor s-a reluat, dar cu restricţii de 5 kilometri/oră”, a spus Sion.

Circulaţia trenurilor a fost reluată
Circulaţia trenurilor a fost reluată

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, în jurul orei 9.00, opt trenuri înregistrau întârzieri în urma situaţiei din gara Galaţi.

Pe de altă parte, pompierii din Galaţi acţionează la această oră în comuna Costache Negri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, în această comună au fost inundate o sută de curţi şi grădini, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.