Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a anunţat că, până în a doua jumătate a lunii februarie, circulaţia rutieră va rămâne închisă pe DN 57, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Berzasca, după ce marţi seară a avut loc o cădere masivă de pietre. În cursul săptămânii viitoare, versantul va fi escaladat de alpinişti care vor verifica blocurile de stâncă şi vor face lucrări de punere în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
O comisie de experţi tehnici a decis, după căderea de pietre de la Clisura Dunării, să nu fie deschis traficul rutier până când nu vor fi executate unele lucrări de punere în siguranţă. 
 
”Până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona Berzasca, limita jud. Caraş-Severin cu jud. Mehedinţi, rămâne închis. Decizia a fost luată de o comisie de experţi tehnici, formată din proiectant, beneficiar şi consultant. Ca urmare a inspecţiei tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulaţiei rutiere”, a transmis, vineri, DRDP Timişoara.
 
În cursul săptămânii viitoare, în zonă vor interveni alpiniştii.
 
”Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpinişti care vor verifica blocurile de stâncă şi vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condiţiile meteorologie vor permite, lucrările de curăţare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa şi operaţiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbuşire sau puternic fisurate”, a precizat DRDP Timişoara.
 
De asemenea, în zonă vor fi făcute unele lucrări de stabilizare şi consolidare a versanţilor. 
 
”În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57 la km 65+200 este în curs o lucrare de stabilizare şi consolidare a versanţilor, iar antreprenorul are obligaţia de a interveni, în regim de urgenţă, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiţii fizice adverse, naturale sau artificiale. Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiţii de siguranţă”, se arată în anunţul DRDP Timişoara.
 
Până la anunţarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta: DN 6 Orşova - DN 6 - DN 57B - Oraviţa - DN 57 - Moldova Nouă.
 
Marţi seară, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Berzasca, între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin a avut loc o cădere masivă de pietre. Imediat, circulaţia rutieră a fost închisă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.