Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că, din informaţiile pe care le deţine, evoluţia stării de sănătate a cetăţenilor români răniţi în atentatul de la Nisa este bună, precizând că se păstrează legătura cu serviciile medicale franceze pentru a se asigura că românii care se află internaţi acolo primesc cele mai bune îngrijiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În privinţa atentatului de la Nisa, am aflat ieri (marţi - n.r.) cu tristeţe că între cei care au fost ucişi în acest atentat se află şi un cetăţean român. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă, soţia şi copilul persoanei care a decedat se află răniţi în spital. Din informaţiile pe care le avem, evoluţia lor este una stabilă şi bună şi sper că se vor însănătoşi cât mai repede”, a declarat, miercuri, premierul Dacian Cioloş.

Cioloş a precizat că există veşti bune şi în privinţa celorlaţi români răniţi în atacul terorist de la Nisa.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Situaţia medicală a celorlalţi doi români răniţi în atac evoluează bine. Păstrăm în continuare legătura cu serviciile medicale franceze pentru a ne asigura că românii care se află internaţi acolo primesc cele mai bune îngrijiri”, a arătat Cioloş.

Şeful Executivului a ţinut să mulţumească Ministerului de Externe pentru modul în care a tratat situaţiile de criză din Franţa şi din Turcia.

”Mulţumesc Ministerului de Externe pentru modul exemplar, aş zice, în care s-a mobilizat pentru a repatria pe cetăţenii români care au rămas blocaţi în aeroporturile din Turcia. E de menţionat că Tarom a fost prima companie din afara Turciei care a aterizat pe aeroportul internaţional Ataturk după evenimentele petrecute acolo, operând inclusiv cu o cursă umanitară suplimentară care a fost organizată de ministerul de Externe”, a ţinut să sublinieze prim-ministrul.

În urma atacului de la Nisa au fost răniţi patru cetăţeni români - o femeie şi copilul acesteia şi doi soţi din Buzău - conform informaţiilor existente la acest moment. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi decesul bărbatului ai cărui copil şi soţie au fost răniţi în atac şi care fusese dat dispărut.

Conform unor anunţuri postate pe pagina de Facebook "SOS Nice", alţi trei români - un tânăr în vârstă de 26 de ani, Alexandru Goldan, prietena sa, Elena, în vârstă de 31 de ani, şi un bărbat de 40 de ani - ar fi daţi dispăruţi în urma atentatului. Informaţiile nu au fost confirmate până la acest moment de MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.