Premierul Dacian Cioloş a scris, duminică dimineaţa, pe Facebook, că a avut o discuţie telefonică cu premierul francez Manuel Valls, care l-a asigurat de faptul că autorităţile fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români încă dispăruţi la Nisa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, actul terorist de la Nisa ne-a atins şi pe noi”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Premierul spune că a avut, sâmbătă seară, o discuţie telefonică cu premierul francez, Manuel Valls, căruia i-a transmis condoleanţe pentru numeroasele victime ale atentatului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Totodată, am discutat despre familia de români care a fost la Nisa în seara de 14 iulie şi al căror copil rănit este internat într-un spital din zonă, într-o situaţie stabilă. Cercetările pentru identificarea victimelor continuă dar, date fiind condiţiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autorităţile franceze înţeleg dramatismul acestei situaţii şi fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români”, a precizat prim-ministrul Cioloş.

MAE transmite sâmbătă că minorul internat într-un spital din Nisa, despre care se bănuia că este cetăţean român, a fost identificat, el fiind rănit în atacurile de joi, dar în stare stabilă, în timp ce părinţii acestuia sunt căutaţi în continuare, existând suspiciuni ca şi ei să fi fost răniţi la Nisa.

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE.

Starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluţia fiind unul pozitiv.

Rămân în continuare semne de întrebare cu privire la soarta părinţilor săi. Potrivit MAE, căutările pentru cei doi continuă.

Pe pagina de Facebook SOS Nisa au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului.

Printre aceste mesaje apare şi unul legat de ”o familie de români care trăiesc în Austria, şi care nu au mai dat nicio veste prietenilor.

Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi, dacă cineva are informaţii despre cei doi. Este vorba despre Adriana Coman, de 28 de ani, şi despre soţul ei, Cristian, de 34 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.