Ambasada României la Londra a lansat aplicaţia ”Te înregistrezi, votezi, contezi!”, prin care cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în Marea Britanie pot completa online cererea de înscriere în Registrul electoral, iar apoi să o printeze şi să o trimită prin poştă, împreună cu restul documentelor necesare, la sediul misiunii diplomatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea facilitării înscrierii cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în Marea Britanie în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016, Ambasada României la Londra a lansat aplicaţia Te înregistrezi, votezi, contezi!”, anunţă misiunea diplomatică.

Astfel, orice persoană domiciliată sau rezidentă pe teritoriul britanic are posibilitatea să completeze online cererea de înscriere şi, ulterior, să o printeze, dateze şi semneze. Prin intermediul aplicaţiei este facilitat accesul direct la cererea de înscriere şi sunt prezentate de o manieră simplificată condiţiile de înscriere în registrul electoral.

Pentru înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 trebuie parcurşi următorii paşi: completarea cererii de înscriere, datarea şi semnarea acesteia, ataşarea copiei paşaportului de tip CRDS (pentru cetăţenii români cu domiciliul în Marea Britanie), ataşarea copiei unui act de identitate valabil - carte de identitate sau paşaport – şi a copiei unuia din documentele care atestă reşedinţa în Marea Britanie – lista acestora este menţionată în aplicaţie.

Cererea în original şi copia/copiile documentelor de identitate şi de reşedinţă se pot depune personal sau trebuie trimise prin poştă la adresa: Consular Section, Embassy of Romania in London, M.E.I.C. House, 344 High Street Kensington.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, luni, că au fost validate 4.616 cereri de înscriere în Registrul Electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, cu puţin peste 1.000 în plus faţă de situaţia prezentată săptămâna trecută.

Dintre cei 4.616 alegători care au cerut înscrierea, 3.703 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 913 pentru votul în secţiile de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.