Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni, înaintea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că toate statele membre ale UE ar trebui să aloce mai multe forţe, mai mulţi poliţişti în lupta împotriva traficului de droguri care devine una dintre principalele vulnerabilităţi ale Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MInistrul de Interne a declarat înaintea reuniunii că discuţiile vor viza ”lupta împotriva traficului de droguri” şi că acesta este un subiect foarte important.

”Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri. Şi cred că trebuie să luăm măsuri de urgenţă, soluţii viguroase şi să ne întărim cooperarea. Trebuie să încurajăm poliţiile noastre naţionale să împărtăşească mai multe informaţii despre asta. Şi cred că toate statele membre ale UE ar trebui să aloce mai multe forţe, mai mulţi poliţişti în lupta împotriva traficului de droguri. Devine, aşa cum am spus, una dintre principalele vulnerabilităţi ale Uniunii Europene”, a spus ministrul. 

Cătălin Predoiu a arptat că în România, a început o campanie foarte solidă pe acest subiect.

”Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a luat o decizie importantă, formând un grup de lucru inter-instituţional. Printre instituţiile prezente în acest grup se numără şi Ministerul Afacerilor Interne. Cooperăm pentru a destructura grupările de crimă organizată care se ocupă cu traficul de droguri şi traficul de persoane”, a subliniat Predoiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.