Autorităţile de sănătate publică din judeţul Sibiu informează că, pentru prima dată în ultimele săptămâni, se constată „o primă şi semnificativă scădere” a numărului de diagnostice de gripă. Şi cazurile de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii sunt în scădere la nivelul judeţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În ceea ce priveşte gripa, aceasta prezintă o primă şi semnificativă scădere, după o lună de creştere a numărului de cazuri, de la săptămână la săptămână. Avem raportate 64 de îmbolnăviri (cu 6 cazuri confirmate PCR), reprezentând o scădere cu circa două treimi faţă de raportarea anterioară, când am înregistrat, de altfel, recordul sezonului, cu 178 cazuri”; transmit, marţi, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. 
Potrivit acestora, şi numărul diagnosticelor de IACRS menţine tendinţa descrescătoare, în săptămâna 12-18 februarie înregistrându-se  1610 de cazuri, faţă de 2389 cazuri în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri au fost la grupele de vârstă 15-49 ani (446 cazuri) şi 5-14 (325).
Şi numărul cazurilor de pneumonie a scăzut cu aproximativ 100, de la 619 cazuri  la 514, însă procentul internărilor se menţine relativ constant: aproape o treime dintre bolnavi necesită spitalizare. Cu 145 de cazuri, grupa de vârstă 5-14 ani deţine circa un sfert din  totalul cazurilor (28,21%), arată statisticile DSP Sibiu.
Conform sursei citate, de la începutul sezonului gripal, din săptămâna  2 – 8 octombrie 2023 şi până la 18 februarie 2024, la nivelul judeţului, au fost raportate, 740 cazuri de gripă, 95 dintre ele fiind confirmate prin teste PCR, 39.425 de cazuri de IACRS şi 8.591 de cazuri de pneumonie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.