Reprezentanţii asociaţiei civice pro-autostradă ”Hai că se poate” susţin că autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş poate fi terminată până la finalul anului 2030, societatea civilă ieşeană luând în calcul şi organizarea de proteste dacă proiectul va fi tergiversat. Totodată, conducerea asociaţiei a anunţat, luni, că îl sprijină pe actualul prefect de Iaşi, Bogdan Cojocaru, la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, acesta candidând pe listele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activistul civic ieşean Irinel Bucur, membru fondator al Asociaţiei ”Hai că se poate”, a declarat într-o conferinţă de presă că A8 poate fi finalizată până în 2030, el precizând că este în continuare nevoie de presiune din partea societăţii civile pentru reuşita proiectului.

”Sectorul montan de la Miercurea Nirajului până la Leghin putem spera să fie finalizat până în 2030, în timp ce Ungheni-Iaşi-Moţca trebuie să fie gata cel târziu în 2028. De asemenea, capetele autostrăzii sunt finanţate prin PNRR şi au ca termen de finalizare anul 2026. Punem presiune continuă şi ne vom coaliza cu toţii pentru a susţine proiectul”, a declarat Irinel Bucur.

Totodată, el a afirmat că dacă vor exista tergiversări societatea civilă ieşeană ia în calcul organizarea de noi proteste.

”Nu ne temem de nimic, luăm în calcul şi proteste”, a afirmat Bucur.

În aceeaşi conferinţă de presă, Cătălin Urtoi, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), în prezent membru în Consiliul de Adiministraţie CNIR, a precizat că urmează patru ani ”decisivi” pentru A8.

”S-au făcut paşi în ultimii doi ani, dar ca să ne încadrăm în termenul prevăzut pentru finalizare, respectiv 2030, avem mult de muncă. Vor fi patru ani decisivi. Vor fi gata capetele finanţate prin PNRR şi sper să avem finalizate în aceşti patru ani două loturi din secţiunea montană. De asemenea, va trebui terminat până în 2028 şi tronsonul Moţca-Ungheni. Nu mai putem aştepta, iar dacă nu e gata la timp trebuie să plecăm cu toţii acasă”, a afirmat Cătălin Urtoi.

Totodată, reprezentanţii asociaţiei ”Hai că se poate”, din care fac parte şi mai mulţi oameni de afaceri din Iaşi, şi-au anunţat sprijinul pentru actualul prefect Bogdan Cojocaru în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, acesta candidând pe listele PSD.

”A7 Ploieşti-Paşcani se construieşte în ritm alert, dar şi pentru A8 s-au făcut paşi consistenţi. S-a pus presiune, am fost şi eu pe traseul autostrăzii şi pot spune că Iaşiul va avea autostradă. Vrem ca termenele pentru realizarea proiectului să fie respectate. Sunt peste doi ani de când susţin acest proiect din postura de prefect şi îmi propun să fac aceleaşi demersuri indiferent de funcţia pe care o voi ocupa. Implicarea mea a fost posibilă, dar şi benefică îmn acelaşi timp, pentru că am avut deschidere la nivel guvernamental”, a precizat prefectul Iaşiului, Bogdan Cojocaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.