Imaginile postate pe Facebook de un turist care a vizitat, în weekend, staţiunea arădeană Moneasa, au declanşat o inspecţie a ANSVSA, după ce au fost interpretate drept un dezastru ecologic de către cei care le-au văzut, câteva publicaţii preluând înregistrarea. În filmuleţ apare un lac în care par a fi mii de peşti morţi, autorităţile care s-au deplasat la faţa locului constatând, însă, că în apă sunt frunze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un turist din Oradea a postat, sâmbătă după-amiază, pe contul său de Facebook, un videoclip cu un lac din Moneasa, în care par a fi mii de peşti morţi.

Bărbatul şi-a numit imaginile ”Plimbare prin Moneasa”, însă mulţi au interpretat că acesta a fost martor la un dezastru ecologic, iar înregistrarea a ajuns în presă, mai multe publicaţii transmiţând ştiri despre ”dezastrul” de la Moneasa.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

La scurt timp după apariţia ştirii în mediul online, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad s-au mobilizat şi s-au deplasat 115 kilometri de la Arad la Moneasa, pentru a vedea care este situaţia.

”Ne-am deplasat la faţa locului la o oră după ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativă a constatat că este vorba de frunze care pluteau pe apă, nicidecum de peşti morţi”, a declarat, luni, pentru News.ro, şeful DSVSA Arad, Viorel Agud.

Duminică, cel care a postat imaginile a precizat, după ce a primit critici din partea unor utilizatori ai reţelei Facebook, că a filmat ”frumuseţile locului”.

”Ai umplut toată ţara cu prostia ta de videoclip, cu peşti morţi care de fapt sunt frunze de salcie”, a scris un bărbat, căruia turistul i-a răspuns: ”După cum vedeţi clipul este făcut pentru a vedea alţi oameni frumuseţea locului nicidecum pentru a da iluzia unui accident chimic în lacul Moneasa”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.