Poliţiştii din Argeş au aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei în urma unui scandal care a avut loc într-un liceu din localitatea Stâlpeni. În altercaţie au fost implicaţi un elev de 19 ani şi apropiaţii unei colege de clasă a acestuia, pe care fata i-a introdus în unitatea de învăţământ fără a anunţa pe nimeni. Când scandalul a degenerat, cardele didactice au solicitat intervenţia Poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Scandalul a avut loc miercuri, în incinta Liceului Tehnologic ,,I.C. Petrescu” Stâlpeni. 
„În jurul orei 12:00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un cadru didactic referitor la o stare conflictuală, în unitatea de învăţământ, între aparţinători ai unei eleve şi un coleg de clasă al elevei în cauză. Poliţiştii au identificat persoanele implicate în starea conflictuală, respectiv o femeie de 33 de ani, însoţită de un bărbat de 38 de ani, cărora minora de 17 ani le-a facilitat accesul în unitatea de învăţământ, în timpul orei de curs, fără a solicita în prealabil acordul reprezentanţilor liceului pentru accesul acestora. În continuare, femeia de 33 de ani şi bărbatul de 38 de ani au purtat discuţii cu directorul unităţii de învăţământ şi cu profesorul diriginte al clasei, timp în care au apărut neînţelegeri între bărbatul de 38 de ani şi un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani. În condiţiile în care bărbatul şi tânărul în cauză şi-au adresat injurii şi s-au manifestat agresiv unul faţă de celălalt, a fost solicitată intervenţia poliţiştilor prin Sistemul Unic Apeluri de Urgenţă 112”, informează, joi, oficialii Poliţiei Argeş.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro  că băiatul de 19 ani şi fata de 17 ani sunt colegi în clasa a XI-a. Cei doi au avut zilele trecute o neînţelegere, când fata a mers la prietena colegului său pentru a-i arăta ceva pe telefonul mobil. Ceea ce părea o discuţie în contradictoriu s-a transformat într-un scandal după ce fata, ai cărei părinţi sunt plecaţi din ţară, a adus la şcoală o mătuşă, femeia de 33 de ani şi pe un prieten al acesteia. Bărbatul de 38 de ani a încercat să îl disciplineze pe tânărul de 19 ani, moment în care acesta din urmă i-a cerut celuilalt că iasă din şcoală şi să se bată. Atunci cardele didactice au luat decizia de a suna la 112. 
În urma altercaţiei, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, au aplicat patru sancţiuni contravenţionale. Femeia de 33 de ani a primit amendă de 1000 de lei ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învăţământ. Bărbatul de 38 de ani a primit două amenzi de 1.500 de lei, respectiv de 1.000 de lei, ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învăţământ, respectiv a provocării de scandal, iar tânărul de 19 ani a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a participării efective la scandal.
„Totodată, poliţiştii au prelucrat celor implicaţi prevederile Legii 61/1991R şi ale Codului Penal, referitoare la infracţiunile împotriva persoanei, patrimoniului sau a faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, fiind avertizaţi să înceteze orice conflict şi să îşi rezolve orice neînţelegeri pe cale paşnică şi legală, prin intermediul cadrelor didactice sau a celorlalte instituţii abilitate. De asemenea, reprezentanţilor unităţii de învăţământ li s-a solicitat să revizuiască şi să întreprindă măsurile necesare privind controlul accesului în incinta unităţii de învăţământ, precum şi dispunerea celorlalte măsuri legale prevăzute de Regulamentul de ordine interioară al unităţii de învăţământ”, precizează Poliţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.