Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă, în judeţul Alba, în a treia săptămână a anului a crescut cu peste 67% faţă de săptămâna anterioară. Şi numărul cazurilor de infecţii acute de căi respiratorii superioare a crescut semnificativ faţă de săptămâna anterioară, în timp ce numărul pneumoniilor a crescut cu aproape şase puncte procentuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, în săptămâna 15-21 ianuarie în judeţ au fost înregistrate 112 cazuri de gripă, numărul fiind în creştere cu 67,16% faţă de săptămâna anterioară, când au fost raportate 67 de cazuri. Dintre pacienţii nou diagnosticaţi, 25 au fost internaţi. 
 
Şi numărul de infecţii acute de căi respiratorii superioare a crescut cu 46,54%, comparativ cu săptămâna anterioară. Astfel, au fost înregistrate 3.897 de cazuri, dintre care 23 au fost internate.
 
În ceea ce priveşte numărul de pneumonii, săptămâna trecută au fost raportate 640 de cazuri, cu 5,96% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară, 117 dintre pacienţi fiind internaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.