Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că există 16 paturi de ATI, la Penitenciarul-Spital Rahova, pentru eventualele cazuri medii şi severe de infectare cu coronavirus în rândul deţinuţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dată fiind evoluţia în dinamică a contextului epidemiologic actual, pentru a gestiona eventuale cazuri COVID-19, cu simptomatologie medie sau severă, din rândul persoanelor private de libertate, pe durata menţinerii stării de urgenţă, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitatea sanitară cu secţie de boli infecţioase desemnată să coordoneze îngrijirile medicale pentru pacienţii identificaţi în acest context epidemiologic”, a transmis, duminică, ANP, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă dispune de 16 paturi pentru gestionarea pacienţilor. Secţia are în dotare 2 aparate de ventilaţie mecanică, în cursul săptămânii viitoare urmând a prelua, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare. Prin această nouă amenajare, se asigură protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei”, a mai transmis ANP. 

POtrivit ANP, sistemul penitenciar poate asigura, în completarea facilităţilor administrate de Penitenciarul-Spital Bucureşti-Rahova, intervenţie de specialitate şi la nivelul celorlalte penitenciare-spital, Penitenciarul-Spital Dej dispunând, de asemenea, de un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În prezent, deşi sunt înregistrate cazuri de lucrători confirmaţi COVID-19, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.