Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că se bucură că şase deputaţi de la UNPR s-au alăturat grupului parlamentar PSD şi că parteneriatul dintre cele două formaţiuni politice rămâne în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR. Nu am nimic ce să reproşez. (...) Am luat act de decizia desfiinţării grupului PPDD, o parte dintre ei s-au transferat la UNPR pe bună dreptate, în urma fuziunii prin absorbţie acceptată de justiţia română. Am văzut săptămâna trecută că o parte dintre ei au decis să vină în PSD, nu pot să spun decât că fiecare om are o decizie personală în această chestiune. (...) Eu am luat act, mă bucur că au venit alături de PSD. Parteneriatul cu UNPR rămâne în continuare parteneriatul pe care îl avem cu UNPR. Nu numai aici, ci şi în judeţe”, a spus Zgonea, al Palatul Parlamentului. 

Deputaţii UNPR Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă, Adrian Diaconu, Ştefan Dalca şi Ion Pârgaru au anunţat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că se vor afilia grupului PSD.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Anunţul trecerii acestora de la UNPR la PSD a fost făcut, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, însă afilierea lor la grupul social-democrat se va oficializa abia la începutul săptămânii viitoare, în prima şedinţă de plen.

Potrivit unor surse politice, cei şase deputaţi şi-au pregătit şi adeziunile pentru a se înscrie oficial în PSD.

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, luni, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au "mişcorat" încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţa politică, dată şi de declaraţiile recente ale unor lideri ai PSD. (...) Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi domnul Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR", a spus Onţanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, afirmând că, personal, regretă situaţia acestuia şi va discuta cu noul lider interimar, Neculai Onţanu, despre viitoarea colaborare cu această formaţiune, dar nu vede de ce aceasta s-ar schimba.

În privinţa posibilităţii ca un număr de parlamentari UNPR să revină în PSD, Dragnea a spus că a auzit şi el astfel de informaţii, însă, "deocamdată, nu e nimic clar, cert sau oficial".

Până la anunţul celor şase deputaţi, UNPR număra 63 de parlamentari: 42 de deputaţi şi 21 de senatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.