Deputatul PSD Victor Ponta a precizat marţi, într-o postare pe Facebook, că nu i-a propus nimeni să fie ministru al Justiţiei şi nu îşi doreşte „absolut deloc” această funcţie, afirmând ironic că ultima dată când a ocupat interimar acest post a făcut „numai greşeli”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus că nu mă mai interesează şi nu mai răspund la toate prostiile şi bârfele «din piaţă» / dar pentru că oameni serioşi m-au întrebat azi trebuie să precizez: nu mi-a propus nimeni să fiu Ministrul Justiţiei şi nu imi doresc absolut deloc aşa ceva ! Clar? ( ultima dată când am fost Ministru al Justitiei am făcut numai greşeli)!”, a scris Victor Ponta. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni seară, la B1TV, întrebată despre informaţiile potrivit cărora premierul Sorin Grindeanu s-ar fi întâlnit cu fostul premier Victor Ponta, că nu vede care este problema, iar întrebată dacă Ponta ar putea face parte din Guvern, ea a răspuns că este posibil. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, la Parlament, referitor la situaţia de la Ministerul Justiţiei, că, „fără îndoială” coaliţia PSD-ALDE nu va aştepta 45 de zile pentru desemnarea unui nou ministru, deoarece este şi interesul premierului Sorin Grindeanu de a avea un minister care să fie capabil 100% „să se dedice rolului şi atribuţiilor” pe care le are.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat vineri, la intrarea în sediul MJ, că luni vrea să aibă o primă întâlnire cu Consiliul Superior al Magistraturii, DNA, DIICOT şi cu toţi cei care au un cuvânt de spus în domeniul justiţiei, pentru a găsi cele mai bine soluţii pentru întărirea luptei împotriva corupţie, dar şi pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului. Birchall a spus că nu are o agendă ascunsă la Ministerul Justiţiei şi este deschisă la orice soluţie în domeniul justiţiei, precizând că soluţia finală trebuie să vină din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.