Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, marţi, că UNPR îşi va pune candidat pentru Primăria Sectorului 2, deşi PSD a anunţat că îşi vor desemna şi ei un candidat, iar discuţiile cu social-democraţii vor continua până la 6 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în discuţii cu PSD pe acest protocol. Discuţiile vor continua până la 6 aprilie când se depun alianţele preelectorale (...) Rămâne de discutat (n.r. - dacă vor susţine sau nu candidatul PSD la Sectorul 2). UNPR are o organizaţie foarte puternică la Sectorul 2 şi în mod real intenţionăm să punem în dreptul acestei organizaţii un candidat al UNPR. Este prioritatea noastră. Pe placul UNPR este o variantă de la UNPR”, a spus Steriu, la Palatul Parlamentului.

PSD a anunţat, miercuri, că îşi va desemna candidat pentru alegerile locale şi la Primăria sectorului 2, după ce edilul suspendat, Neculai Onţanu, a fost reţinut miercuri seară de către procurorii DNA.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Partidul Social Democrat a luat act de situaţia în care se află domnul Neculai Onţanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide. În condiţiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2”, a transmis PSD, potrivit unui comunicat de presă remis News.ro.

Înainte de arestarea lui Neculai Onţanu, PSD şi UNPR au încheiat un protocol de colaborare pentru alegerile locale din această vară la nivelul Capitalei. Potrivit înţelegerii, PSD trebuia să îl susţină pe Onţanu la primăria Sectorului 2, în timp ce progresiştii susţineau candidatul PSD la Primăria Generală, dar şi la sectoarele 1 şi 6.

În condiţiile în care Onţanu a ajuns după gratii, PSD a început să caute un candidat propriu pentru Primăria Sectorului 2. Potrivit unor surse social-democrate, printre potenţialii candidaţi se numără: Rodica Nassar - preşedintele PSD Sector 2,  Dumitru Chiriţă -  măsurat în sodaje pentru Primăria Sectorului 5 şi Mihai Pavel -  măsurat în sondajele interne ale partidului, dar care nu obţinea mai mult de 12%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.