Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, acuză autorităţile din municipiul şi judeţul Iaşi că au acţionat "modest şi ineficient" în ultimele zile, când a fost viscol şi ninsori, el precizând că şeful Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi primarii municipiilor Iaşi şi Paşcani ar trebui să dea explicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Toate drumurile judeţene din Iaşi au fost deblocate, a anunţat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe. El a precizat că utilajele de deszăpezire vor acţiona şi la noapte, pentru că sunt sectoare pe care se circulă deocamdată pe un singur fir.

"Vă mulţumesc pentru răbdarea şi înţelegerea din aceste zile dificile! Le mulţumesc colegilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene Iaşi şi tuturor celor care au făcut eforturi foarte mari în ultimele zile pentru a face faţă provocărilor pe care vremea ni le-a adus", a transmis preşedintele CJ Iaşi. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Maricel Popa a declarat, vineri seară, într-un comunicat de presă, că atât preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, cât şi primarii municipiilor Iaşi şi Paşcani, Mihai Chirica şi Marius Pintilie au avut informaţii din timp despre evoluţia vremii, dar că au tratat lucrurile cu superficialitate.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi primarii municipiilor Iaşi şi Paşcani nu au reacţionat cu profesionalism chiar dacă prognozele de vreme rea s-au primit cu suficient timp înainte pentru a se putea organiza eficient. Costel Alexe, Mihai Chirica şi Marius Pintilie trebuie să dea explicaţii. Cei trei administratori au acţionat modest şi ineficient. În cele două municipii traficul a fost un adevărat haos, Poliţia Locală era în vacanţă, niciun echipaj de intervenţie pe teren. În judeţ, din cauza utilajelor insuficiente a fost nevoie ca întreg Iaşul să fie izolat şi să fie închise toate intrările şi ieşirile”, a afirmat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

El susţine că a fost nevoie de implicarea primarilor din comune pentru ca drumurile judeţene să fie deblocate.

”În acest tablou sumbru, Alexe, Chirica şi Pintilie ne asigurau pe facebook, din birourile călduroase, că situaţia este sub control şi că o dată cu încălzirea temperaturilor va fi deszăpezit şi judeţul”, a adăugat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Mai multe drumuri judeţene din Iaşi erau încă închise, vineri, la prânz, din cauza ninsorilor puternice din ultimele zile. Pe unele sectoare de drum zăpada măsoară peste un metru, iar autorităţile susţin că intervenţia utilajelor este una dificilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.