Preşeditele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, la finalul bilanţului Serviciului, că le-a spus preşedintelui Klaus Iohannis şi lui Eduard Hellvig că este necesară desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi parchete, pentru ca opinia publică să fie sigură că serviciul şi-a desfăşurat activitatea în limitele stabilite de lege şi că nu s-au exercitat abuzuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă le-a spus directorului SRI, Eduard Hellvig, şi preşedintelui Klaus Iohannis, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii, să solicite declasificarea protocoalelor care au stat la baza funcţionării între Parchet - Ministerul Public şi SRI, Adrian Ţuţuianu a răspuns afirmativ, în condiţiile în care un astfel de demers este „necesar”.

„Am afirmat şi astăzi (miercuri – n.r.) şi afirm în continuare că lucrul acesta este necesar. Am spus-o şi la bilanţ. Este necesar din perspectiva asigurării opiniei publice, societăţii civile în general că Serviciul îşi desfăşoară activitatea în limitele stabilite de lege şi că nu s-au exercitat abuzuri sau încălcări ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, a precizat preşedintele Comisiei de control al SRI. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.