Premierul Mihai Tudose le-a urat succes elevilor cu ocazia deschiderii noului an şcolar, printr-un mesaj transmis pe Facebook. De asemenea, în mesajul său, Tudose a scris "respect, doamnelor şi domnilor profesori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Succes tuturor în noul an şcolar! Respect, doamnelor şi domnilor profesori!”, a scris premierul, luni, reţeaua de socializare.

Tudose nu a fost prezent la deschiderea anului şcolar, el având programate dimineaţă întâlniri la Palatul Victoria.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a adresat un mesaj pentru elevi şi profesori.

"Noul an şcolar începe cu speranţe, cu încredere şi cu dorinţa de a învăţa şi de a reuşi în viitor. Vă aşteaptă, dragi elevi, un an în care veţi dobândi noi cunoştinţe, un an pe care trebuie să îl trataţi cu seriozitate. (...) Aşadar, parafrazându-l pe marele om de cultură, Nicolae Iorga, vă invit, dragi elevi, să aveţi încredere că ceea ce veţi realiza în şcoală va însemna mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a spus că drumul nu este deloc uşor şi nici scurt, dar şi-a exprimat încrederea că elevii, împreună cu profesorii, îşi vor atinge obiectivele în viaţă.

"Învăţământul românesc are nevoie de noi toţi, profesori, părinţi, administraţie locală şi de toate instituţiile din judeţ şi din ţară: poliţie, spital, biserică, agenţi economici, guvern, parlament. Toţi trebuie să punem umărul şi sufletul pentru ca învăţământul să fie aşa cum ni-l dorim. Vă urez tuturor un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să vă bucuraţi cu toţii”, şi-a încheiat şeful Senatului mesajul.

Cei aproximativ 2,3 milioane de elevi şi copii de grădiniţă s-au întors la şcoală luni, după o vacanţă de aproape trei luni. Noul an şcolar va însuma 176 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), iar prima vacanţă va fi cea de iarnă, care va începe în 23 decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Bucureşti, modul în care Guvernul gestionează situaţia din educaţie, amintind reintroducere unor metode ”demult apuse”, precum manualul unic, şi a atras atenţia asupra celor mai grave probleme cu care, în opinia sa, se confruntă sistemul de învăţământ românesc: numărul tot mai mare al analfabeţilor funcţional care ies pe porţile şcolilor şi rata mare a abandonului şcolar, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

”Există, din păcate, mulţi elevi în România care încep anul şcolar fără manuale sau în clădiri care nu respectă standarde minime. Se pare că de fiecare dată, începerea noului an şcolar pe unii îi ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre Guvernul dinainte. Aşa, însă, lucrurile nu se îmbunătăţesc. În România anului 2017 soluţia a ajuns să fie reintroducerea şi reîntoarcerea la metode demult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucureşti a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăţi la nivel local”, a declarat preşedintele Iohannis în discursului susţinut la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai cu ocazia debutului noului an şcolar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.