Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat luni, la Parlament, că va vota moţiunea de cenzură, deoarece situaţia din prezent trebuie să înceteze cât mai repede, astfel încât România să aibă un guvern validat de către partid. Social-democratul a ţinut să precizeze că politica nu se face pe bază de prietenii, ci pe baza unor principii clare care să aibă în principal interesul cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă va vota moţiunea de cenzură, Teodorovici a răspuns afirmativ, spunând că este e o decizie normală.

”După cum ştiţi, am şi semnat-o alături de ceilalţi colegi din Senat, cred că este o decizie normală, având în vedere că ceea ce se întâmplă azi trebuie să înceteze cât mai repede, pentru ca noi, politicienii, cei care am fost aleşi în Parlament, să putem să avem un guvern validat de către partid sau de către coaliţia care a câştigat în decembrie alegerile. Cred că este o decizie normală (...). Această dispută între lideii PSD, dusă între PSD şi guvern, nu cred că este un lucru normal”, a spus senatorul.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

La remarca presei că este prieten cu Victor Ponta, social-democratul a susţinut că politica nu se face pe bază de prietenii.

”Nu se amestecă aceste lucruri, politica nu se face pe bază de prietenie, politica se face pe baza unor principii foarte clare şi care să aibă în principal în centrul lor interesul naţional, interesul românilor. Cred că o ţară trebuie să aibă un guvern care să fie validat de către o majoritate parlamentară”, a răspuns senatorul PSD.

El a mai declarat că este nevoie de o reformă în PSD, în contextul în care există multe lucruri care trebuie schimbate.

”Nimeni nu spune că e nevoie de o reformă la nivelul PSD, sunt lucurri care trebuie schimbate, nu trebuie să se supere absolut nimeni. Repet încă o dată, nu este o discuţie pe bază de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni şi cu domnul Grindeanu şi cu domnul Ponta şi cu domnul Dragnea, dar nu facem politică pe bază de prietenie”, a subliniat social-democratul.

Chestionat ce ar trebui să conţină reforma PSD, Eugen Teodorovici a spus că „inclusiv excluderea unui membru din partid să nu poată fi făcută la nivel central”. ”Pentru că asta mi se pare că este poate o îngrădire a modului de exprimare sau o exprimare liberă a unui coleg care a fost ales la nivel de judeţ”, a completat senatorul.

Întrebat în continuare dacă preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD, el a spus că este „convins” de acest aspect, deoarece în Parlament, încă, există această majoritate parlamentară.

„Am fost rugat să merg la guvern, am fost acolo, e o chestiune normală, nu trebuie să ne ascundem de astfel de situaţii”, a spus Eugen Teodorovici, întrebat de ce fost săptămâna trecută la Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.