Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că nu se teme de demersul liberalilor de a începe strângerea de semnături pentru schimbarea sa de la şefia acestei Camere, el arătând că liberalii cred că încrederea de care se bucură i-a fost conferită de funcţia de la Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a precizat că, din punct de vedere legal şi regulamentar, dacă demersul pe care vor să îl întreprindă cei de la PNL întruneşte condiţiile, au tot dreptul să o facă, confrom legilor şi regulamentului în vigoare. 

”Din punct de vedere politic, observ că apropierea alegerilor creeză insomnii tuturor. PNL este într-o pierdere de viteză evidentă, au doi lideri care în sondajele de opinie totalizează o încredere incredibilă, situată între 7% şi 11%, şi caută o ieşire din acest impas. Ei consideră că funcţia de preşedinte al Senatului mi-a dat încrederea pe care o am. Eu cred că acest lucru este fals. Şi preşedintele are o funcţie şi asta nu îl împiedică să scadă în încrederea electoratului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului a menţionat că ceea ce crede că i-a adus încrederea cetăţenilor este dat de subiectele pe care le aduce în dezbatere care sunt legate de interesele românilor. 

”Nu mă tem de astfel de demersuri. Abordarea politică pe care am avut-o până acum o voi avea şi în viitor”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că pentru PNL, un astfel de demers este ”un exemplu extrem de edificator al modului de a gândi şi a face politică, inspirat şi copiat de la fostul PDL, care se manifestă din ce în ce mai mult ca forţă conducătoare în noul partid, iar fostul partid istoric a devenit o copie a fostului PDL”. 

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a afirmat, sâmbătă, că este foarte posibil ca UNPR să susţină înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu, nu doar în colaborare cu PNL, dar chiar şi cu susţinerea PSD.

”Este foarte posibil să fie un demers al PSD în această debarcare sau un demers al UNPR în această debarcare, nu este neapărat obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la ora actuală la Senat. Rămâne de văzut în ce măsură coagulează o majoritate”, a explicat Steriu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că demarează procedura de strângere de semnături pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit ”toxic”, ea adăugând că vor fi discuţii cu parlamentarii UNPR, punctual, pe această temă.
”E un demers de bun simţ şi un demers firesc pe care PNL îl demarează încă din această săptămână. Ştiţi procedura, faptul că trebuie strâns un număr de semnături, iar cei care au expus în spaţiul public dorinţa de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR”, a spus Alina Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.