Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că oamenii mai fac şi greşeli, referindu-se la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu de a fi candidat comun la Primăria Capitalei, şi a explicat că intenţia coaliţiei a fost bună, însă lucrurile au luat-o într-o direcţie greşită. El a mai spus că a fost lansat un jhad împotriva medicului Cîrstoiu, lucru pe care nu l-a mai văzut de la Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, „aşa jihad cu o persoană. Parcă a fost criminal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am căzut de comun acord. Ne-am despărţit prieteneşte, pot să spun, şi decizia o ştiţi care a fost luată în cadrul coaliţiei. Oamenii mai fac şi greşeli. Este greşeala noastră a tuturor, nu e vina cuiva, pentru că nu domnul Ciolacu l-a adus de acasă pe domnul Cîrstoiu. Nici vorbă de aşa ceva, dar am avut o intenţie bună. Dintr-o intenţie bună lucrurile au luat-o în altă parte şi, într-adevăr, domnul Cîrstoiu în ultima vreme, eu cred că la Năstase am mai văzut aşa ceva, cred că la Dragnea am mai văzut aşa ceva şi acum domnul doctor Cîrstoiu care este o persoană rezonabilă – profesor, decan”, a declarat Paul Stănescu, marţi la Palatul Parlamentului.

Chestionat dacă se va propaga această greşeală privind nominalizarea lui Cîrstoiu la şefia Primăriei Capitalei şi dacă va plăti cineva pentru greşeala, în contexutl în care invocă acest jihad împotriva medicului, Paul Stănescu a răspuns: „Vă referiţi la decizia de a îl nominaliza pe domnul Cîrstoiu la Primăria Capitalei? Nu, eu cred că a fost o intenţie foarte bună şi toată lumea, domnul Cîrstoiu şi coaliţia, cred că au avut o intenţie foarte bună”.

„Din păcate lucrurile nu neapărat au scăpat de sub control, deci v-am spus de la Adrian Năstase şi de la Liviu Dragnea, aşa jihad cu o persoană parcă a fost criminal. Domnul doctor, sigur cu bune cu rele, e un medic ca oricare până la urmă, pentru că aceasta este profesia, dar toate studiile noastre, nu puteam să mergem înainte şi sigur era şi despre modul politic asupra coaliţiei. Ne-am asumat toţi. Orice lucru decis în coaliţie a fost în unanimitate. Dacă cineva e împotrivă, poate iese public şi spune. Toţi ne-am asumat acest lucru (candidatura lui Cătălin Cîrstoiu – n.r.). Nu neapărat domnul Ciolacu sau domnul Ciucă, noi toţi ne-am asumat acest lucru. Am crezut, într-adevăr, că varianta doctorului Cîrstoiu este o variantă bună. Din păcate, studiile ne-au spus altceva. Deci noi avem coaliţie, avem liste comune la alegerile europarlamentare, vom merge în Bucureşti, aşa cum am stabilit, cu candidaţi comuni la fiecare sector. Deci asta fără discuţie. Deci nu se schimbă nimic. Se schimbă doar felul de a candida la Primăria Municipiului Bucureşti. Am crezut că cele două electorate, dreapta şi stânga, vor coagula. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Probabil că a fost şi vina specialiştilor noştri care nu ne-au adus documente ca să înţelegem acest lucru şi am luat o decizie care nu a fost bună. Până la urmă, asta e. Asta am încercat. Nu ne-a ieşit”, a completat Stănescu.

Întrebat dacă după toată această tevatură care afectează imaginea doctului Cîrstoiu i se cuvine un post în Guvern, secretarul general al PSD a replicat: „N-am decis lucrurile acestea. Din păcate, în politică se întâmplă lucrurile acestea. În momentul în care intri în politică se întâmplă asemenea lucruri. Sigur domnul Cîrstoiu şi cu mai puţină experienţă politică, poate a fost un minus experienţa politică a domnului Cîrstoiu. Nu, nu am discutat nimic. E prematur să discutăm anumite lucruri sau să faci promisiuni de asemenea natură”.

El a mai spus că „fiecare candidat are şansele lui”, referindu-se la candidaturile separate ale PSD şi PNL la Primăria Capitalei.

„Noi, PSD, credem că doamna Firea este cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei. S-a început strângerea de semnături de azi dimineaţă. Sper să avem toate semnăturile. Este Nicuşor Dan, actualul primar, care este poziţionat pe dreapta, undeva Cristian Piedone poziţionat stânga, noi avem doi candidaţi Firea din partea PSD şi Burduja din partea PNL. Vedem la final ce ne vor spune bucureştenii, pentru că ei votează. Nu ştim noi mai bine ca bucureştenii. Bucureştenii ştiu exact ce votează. Noi am luat o decizie. Doar atât”, a completat Stănescu.

Întrebat dacă pentru prezidenţiale va avea coaliţia un candidat comun, având în vedere că nu a funcţionat chestiunea privind un candidat comun la PMB, Stănescu a răspuns: „Această decizie se va lua după 9 iunie. Aşa cum au spus şi domnii Ciolacu şi Ciucă, după 9 iunie ne vom întâlni şi vom discuta acest lucru”.

De asemenea, chestionat dacă PSD şi PNL vor căuta un candidat independent la prezidenţiale, Paul Stănescu a răspuns: E prematur. Nu sunt baba Vanga să previzionez eu ce se întâmplă.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.