Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, liberalul Vlad Mircea Pufu, afirmă, după ce Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA i-a adresat o scrisoare solicitând intervenţia de urgenţă pentru rezolvarea „situaţiei disperate” în care se află angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune, că reprezentanţii acestora vor fi invitaţi marţi la comisia pe care o conduce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O să îi invit maine (n.r. - marţi) la comisie, la şedinţa ordinară, să discutăm aplicat. Am introdus acest punct suplimentar pe ordinea de zi pentru mânie”, a declarat luni pentru News.ro senatorul liberal.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA a cerut luni politicienilor care conduc Guvernul şi Parlamentul să se implice în rezolvarea situaţiei neclare a salariaţilor din radioul public, ale căror venituri nu au fost majorate, întrucât este neclar dacă aceştia sunt bugetari sau nu. Sindicaliştii vorbesc despre „adevărate drame cauzate de neajunsuri” pe care salariaţii radioului public le trăiesc din cauza veniturilor care au ajuns „sub limita subzistenţei” şi a anunţat că se solidarizează cu orice formă de protest pe care o va adopta sindicatul din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

Într-o scrisoare deschisă trimisă premierului Marcel Ciolacu, preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, preşedintelui Comisiei de Cultură şi Media din Senat, Vlad Mircea Pufu şi preşedintelui Comisiei de Cultură, arte, mijloace de informare în masă, Iulian Bulai Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită intervenţia de urgenţă pentru rezolvarea „situaţiei disperate” în care se află angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune.

„În ciuda importanţei sale, a pregătirii şi experienţei corpului de profesionişti format de-a lungul anilor, Societatea Română de Radiodifuziune a ajuns Cenuşăreasa registrului naţional de funcţii. Factorul politic nu a clarificat până acum dacă angajaţii SRR sunt bugetari sau nu. Acest statut juridic neclar a fost interpretat mereu în defavoarea salariaţilor. De exemplu, angajaţii SRR nu au beneficiat de majorările acordate salariaţilor bugetari, în schimb, instituţia este acum afectată de măsurile restrictive adresate bugetarilor. Jurnaliştii şi întreg personalul de specialitate de la Radio România sunt încadraţi la minimum din grila de salarizare, având venituri foarte apropiate de salariul minim. Şi asta în timp ce sunt felicitaţi pentru echidistanţă şi profesionalism şi domină audienţele naţionale”, este mesajul transmis de către sindicalişti politicienilor.
Sindicatul vorbeşte despre „adevărate drame cauzate de neajunsuri” pe care salariaţii radioului public le trăiesc şi solicită implicarea Executivului şi a Legislativului 
„În timp ce factorul politic este tratat corect şi e
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.