Fostul preşedinte Traian Băsescu a participat, duminică, la lansarea candidaţilor PMP Arad pentru alegerile locale, fiind pentru prima dată în oraşul condus de finul Gheorghe Falcă alături de o tabără adversă acestuia, el asistând la discursuri foarte critice la adresa primarului PNL (fost PDL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu şi-a făcut apariţia într-o sală a Expo Internaţional Arad cu zece minute după ora stablită, adică 16,00, iar organziatorii s-au grăbit să încuie porţile de acces în curte cu lanţuri, astfel că alţi întârziaţi, precum ziariştii, au avut dificultăţi să ajungă la eveniment. Agenţii de pază au fost aşteptaţi pentru a desface lanţurile de pe porţile metalice. ”Aţi întârziat”, le-au atras atenţia ziariştilor, care au replicat arătând că şi Băsescu a întârziat.

”Probabil le e frică să nu fugim înainte de discursul şefului”, a spus ironic unul dintre participanţii întârziaţi care s-a strecurat pe poartă alături de ziarişti.

Băsescu şi invitaţii au ascultat câteva discursuri ale unor candidaţi la primării din judeţ care susţin că n-au mai făcut politică până acum.

FOTO: Marian Buga/ News.ro
FOTO: Marian Buga/ News.ro

Printre cei care au vorbit a fost şi candidatul PMP la Primăria Arad, pastorul Samuel Caba, fost membru PDL şi, mai apoi, PNL. Acesta a fost foarte critic la adresa contracandidatului său în funcţie, fostul coleg de partid Gheorghe Falcă.

Aflat pe un scaun de pe scenă, naşul lui Falcă, Traian Băsescu, a zâmbit larg la fiecare critică, fiind pentru prima dată la Arad în tabără adversă primarului.

Caba a criticat nivelul ridicat al taxelor locale din Arad, ”starea de faliment” în care ar fi ajuns ştrandul Neptun, cel mai mare din ţară, sub adimistraţia Falcă, lipsa locurilor de parcare din oraş şi felul în care au fost realizate pistele de biciclete, care ”nu sunt altceva decât nişte tatuaje pe asfalt”.

La finalul discursului în care l-a atacat pe Falcă, Băsescu a aplaudat intens. La eveniment a luat parte şi socrul lui Gheorghe Falcă, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, care, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ Arad (administratorul Expo Internaţional Arad), a fost gazda evenimentului politic şi a stat în prezidiu alături de liderii PMP.

Băsescu a fost invitat să vorbească în faţa celor câtorva sute de membri şi simpatizanţi PMP prezenţi. ”Vă rugăm să ne însufleţiţi cum numai dumneavostră ştiţi!”, i s-a adresat Florin Remeţan, liderul judeţean PMP, preşedintelui partidului.

După îndelungi aplauze, Băsescu le-a cerut candidaţilor să fie cât mai credibili în faţa electoratului şi să nu se lanseze în ”promisiuni fanteziste”, amintind că şi la Bucureşti au fost promise autostrăzi peste blocuri de 15 etaje. A mai spus că electoratul nu trebuie cumpărat cu panseluţe şi borduri, ci mai curând cu gazon, pentru că ”împiedică praful să se ridice în aer”.

”Mi-aş dori mult ca administraţiile noastre să nu folosească florile pentru a lua ochii oamenilor (...) Să ştiţi că cine pune lalele, are o problemă cu comisioanele”, a spus Băsescu.

Dacă la începutul reuniunii liderul judeţean afirma că are speranţe pentru un scors electoral cu două cifre, ”care poate va începe cu 2”, Băsescu nu s-a mulţumit cu atât şi a atras atenţia că în luptă se porneşte cu mentalitatea de învingător.

Liderul PMP a depănat amintiri din campaniile pe care le-a câştigat de-a lungul timpului, încercând să le insufle candidaţilor din Arad încrederea că vor câştiga.

”Niciodată nu am intrat în competiţie cu gândul că voi fi pe locul doi. Când intri, intri să o câştigi. Mentalitatea de câştigător trebuie să-l caracterizeze pe orice om care intră într-o competiţie”, a spus fostul şef al statului, care şi-a presărat discursul cu glume şi bancuri.

FOTO: Marian Buga/ News.ro
FOTO: Marian Buga/ News.ro

Una dintre afirmaţiile sale nu a putut fi încadrată de către participanţi la nicio categorie: ”Poate vă gândiţi să candidaţi pe lista noastră de consilieri, domnule Seculici”, s-a adresat, la un moment dat, socrului lui Falcă, aflat pe scentă. Au rumat râsete, dar şi aplauze.

Întrebat de jurnalişti cum va răspunde invitaţiei, Seculici  a spus că deocamdată consideră doar că i s-a făcut o propunere şi a precizat că nu este membru PMP.

Băsescu şi-a părăsit audienţa după aproximativ o oră, însă la ieşire a fost reţinut de către zeci de persoane care au dorit să-şi facă o fotografie cu liderul PMP. Cei mai multi erau candidaţi, care au mărturisit că au nevoie de fotografii pentru posterele electorale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.