Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, PNL va merge cu două puncte: o persoană condamnată penal nu poate fi prim-ministru şi legea care nu permite celor condamnaţi să fie membri ai Guvernului să nu fie modificată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt două lucruri pe care PNL nu poate să le ignore şi de la care nu va face rabat. Primul este acela că o persoană condamnată definitiv nu este potrivită pentru a deţine funcţia de prim-ministru şi, în acelaşi timp, că respingem cu fermitate ca Parlamentul României să se transforme în instituţia care face legi pentru ca anumite persoane să profite. Asta ne-a distrus, asta ne-a adus la acest nivel de trai, asta i-a dezamăgit pe oameni şi i-a îndepărtat de clasa politică”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Întrebată dacă PNL va merge la consultări cu o propunere de premier, şi anume Dacian Cioloş, Turcan a evitat să dea un răspuns clar.

”Lucrul acesta îl vom discuta în primul rând cu preşedintele mâine (miercuri - n.r.). V-am spus care sunt cele două lucruri peste care noi nu vom trece”, a afirmat Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament, fiind posibil ca săptămâna viitoare să convoace noul legislativ.

Klaus Iohannis a precizat că, în ceea ce priveşte desemnarea premierului, a enunţat criteriile de integritate încă înainte de campania electorală pentru a fi cunoscute şi a nu exista discuţii după, el subliniind că acestea nu sunt condiţionate de o lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.