Social-democraţii denunţă dublul standard şi ipocrizia neruşinată a reprezentanţilor USR care fac denunţuri la ANI şi DNA împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu, în timp ce stau la masă cu penalii şi incompatibilii din propriul partid. Spre deosebire de penalii USR, medicul Cătălin Cîrstoiu nu este vizat de nicio anchetă penală şi nu are nicio decizie de incompatibilitate, mai spune comunicatul de presă al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR şi-a pierdut definitiv statutul de reper de integritate al politicii româneşti după ce a făcut scut în jurul propriilor penali şi a atacat public magistraţii şi inspectorii de integritate care au luat decizii împotriva acestora. USR este astăzi „partidul alături de penali în funcţii publice”, care şi-a trădat fără scrupule propriii alegători”, arată sursa citată.

PSD mai spune că denunţătorul de serviciu din USR care a depus sesizările împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu susţine fără ruşine la alegerile din 9 iunie mai mulţi penali USR în funcţii publice, începând de la inculpata Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1, suspectul Lucian Viziteu de la Primăria Bacău sau anchetatul penal Allen Coliban de la Primăria Braşov, şi până la suspectul de 1 miliard de euro, Vlad Voiculescu, care stă cocoţat în vârful listei USR pentru alegerile europarlamentare.

„Cât timp USR va continua să facă scut în jurul penalilor din partid nu are dreptul moral de a mai formula acuzaţii de integritate sau de natură penală la adresa altor persoane sau a altor partide”, mai precizează sursa menţionată.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. Parlamentarul USR a depus şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.