Social-democraţii îi cer primarului general al Capitalei Nicuşor Dan să înceteze să-i mai mintă pe bucureşteni cu privire la datoriile Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). „Există numeroase declaraţii în care primarul general îşi justifica lipsa de performanţă administrativă prin acuzaţia că a găsit la primărie datorii de miliarde de lei. Bilanţurile publicate pe site-ul PMB arată contrariul - în mandatul lui Nicuşor Dan, datoriile au crescut cu o jumătate de miliard de lei, de la 6,8 în 2020, la 7,3 miliarde de lei în 2023”, spune PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a fost prins cu minciuna că a rezolvat problema datoriilor primăriei, Nicuşor Dan continuă să mintă susţinând că nu s-a referit niciodată la datoriile PMB, ci la „situaţia financiară” găsită la preluarea mandatului, arată comunicatul de presă al PSD.

Există numeroase declaraţii în care primarul general îşi justifica lipsa de performanţă administrativă prin acuzaţia că a găsit la primărie datorii de miliarde de lei. Bilanţurile publicate pe site-ul PMB arată contrariul - în mandatul lui Nicuşor Dan, datoriile au crescut cu o jumătate de miliard de lei, de la 6,8 în 2020, la 7,3 miliarde de lei în 2023.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În faţa acestei evidenţe de necontestat, primarul general, a schimbat retorica de campanie de la atacul privind „datoriile” la „situaţia financiară dezastruoasă”. Bucureştii îşi amintesc, cu siguranţă, numeroasele declaraţii în care Nicuşor Dan se lăuda că a rezolvat problema datoriilor Capitalei. Mai mult decât atât, agenţia internaţională de rating Fitch, îl contrazice pe Nicuşor Dan. Ratingul acordat Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea este acelaşi ca cel din mandatul lui Nicuşor Dan, respectiv BBB-.

Toate aceste atacuri din categoria „grelei moşteniri” nu au fost decât o scuză a lui Nicuşor Dan pentru lipsa totală de activitate din primii doi ani de mandat.

Mai grav decât aceste minciuni ale lui Nicuşor Dan este faptul că bucureştenii nu văd şi nu sunt informaţi pe ce s-au dus banii împrumutaţi de actualul primar general!

„Realitatea vorbeşte de la sine: după mandatul primarului general Gabriela Firea, bucureştenii pot vedea cu ochiul liber Pasajul de la Piaţa Sudului, pasajul Nicolae Grigorescu, Pasajul Doamna Ghica (70% realizat de G. Firea), Podul Ciurel, supralărgirea Fabrica de Glucoză, clădirile noi de la Spitalul de copii „V. Gomoiu” sau de la Spitalul „Foişor”, parcarea Park&Ride Pantelimon, cele peste 800 de mijloace de transport în comun achiziţionate, cele 10 clădiri cu risc seismic consolidate, altele 100 puse în siguranţă şi altele 20 aproape finalizate etc. După mandatul lui Nicuşor Dan nu există niciun proiect major pe care să-l fi început în Capitală şi care să justifice creşterea datoriei Primăriei Capitalei. Iar asta în condiţiile în care Nicuşor Dan a primit până la 7 mld. lei anual de la Guvern, faţă de doar 3 mld. lei/an în mandatul Gabrielei Firea”, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.