PSD revine cu solicitarea ca partidele din cCoaliţia de guvernare să adopte urgent o soluţie pentru protecţia consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face faţă creşterii galopante a tarifelor la energie şi gaze naturale. Declaraţia ministrul Economiei Virgil Popescu despre necesitatea unei reglementări mai rapide, până la finalul anului, a Legii consumatorului vulnerabil confirmă ceea ce PSD a arătat cu mai mult timp în urmă, când a solicitat o sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor pentru amendarea şi adoptarea în regim de urgenţă a acestui act normativ, arată partidul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliţia PNL-USR-Plus-UDMR are şi varianta unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creşterii necontrolate a tarifelor la energie şi gaze naturale şi pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece”, mai indică sursa citată.

De asemenea social-democraţii prezintă motivele pentru care e necesară reglementarea măsurilor.

„1. Stabilirea unui mecanism de plafonare a preţurilor la energie dacă piaţa înregistrează o creştere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30%, într-un interval de 6 luni. 2. Subvenţionarea unei părţi din valoarea facturii la utilităţi pentru persoanele al căror venit se dovedeşte insuficient în raport cu majorarea tarifelor”, conform comunicatului de presă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Totodată, PSD consideră că firmele din domeniul energetic trebuie să participe şi ele, într-un fel sau altul, la protejarea consumatorului vulnerabil. Este inadmisibil şi profund inechitabil ca într-o ţară care încă are resurse energetice consistente să avem, pe de o parte companii care fac profituri uriaşe, iar de cealaltă parte milioane de cetăţeni care nu-şi mai pot asigura subzistenţa din cauza creşterii ameţitoare a facturilor la utilităţi.

„Este evident că actuala piaţă a energiei provoacă dezavantaje uriaşe pentru consumatori şi este datoria acestui Guvern şi a politicienilor de dreapta să găsească soluţii pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieţei din România, cu efectele catastrofale pe care le vedem acum”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.