Filialele din Alba ale USR şi PSD critică decizia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, de a reveni în PNL, partid din care a făcut parte şi din care a demisionat pentru a candida, în anul 2020, sub sigla USR. Cei de la USR susţin că îi reproşează edilului ”doar lipsa de curaj şi de asumare”, în timp ce PSD îl ironizează pe Gabriel Pleşa, susţinând că ”pentru Pleşa şi PNL Alba minciuna şi traseismul sunt ridicate la nivel de artă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Albaiulienii îl vor judeca pe Gabriel Pleşa pentru faptele sale. Colegii din USR îi reproşează doar lipsa de curaj şi de asumare. (...) USR Alba a crezut în Gabriel Pleşa şi în victoria sa la Alba Iulia pentru că, în acel moment, a fost singura alternativă care putea aduce revoluţia bunei guvernări şi meritocraţia în primărie. Dacă a reuşit sau nu, vor decide albaiulienii la vot. Pot spune că USR Alba a crezut mai mult decât a crezut Gabriel Pleşa în propria sa victorie”, a transmis, luni, preşedintele USR Alba, Beniamin Todosiu, după ce primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat că revine în PNL. 
 
Liderul USR Alba s-a arătat nemulţumit de modul în care Pleşa a ales să plece din USR, fără a-şi anunţa colegii de partid. 
 
”Mulţi se vor aştepta să îl atac şi să îl critic pe Gabriel Pleşa pentru decizia pe care a luat-o. Nu voi face acest lucru pentru că nu îmi stă în fire să atac un om lângă care am fost umăr la umăr într-o bătălie electorală importantă. Îl respect pentru relaţia de colegialitate de până acum şi îi accept deciziile, chiar şi pe cele luate în genunchi. În final, Gabriel Pleşa este cel care trebuie să îşi asume deciziile şi, mai ales, să înţeleagă că orice decizie vine, mai devreme sau mai târziu, şi cu un decont. Singurul lucru pe care eu şi colegii din USR i-l reproşăm este lipsa de bărbăţie şi de curaj. Înainte de a pleca la «întâlnirea de taină» cu conducerea PNL, putea să spună în faţă că îşi doreşte să plece sau, ca o formă de respect, putea să îşi anunţe colegii, care au muncit pentru a-i câştiga scaunul pe care vremelnic îl ocupă. O formă de bărbăţie, curaj şi verticalitate ar putea fi şi demisia din USR, dar cu siguranţă nu se va întâmpla acest lucru pentru că ar însemna, cum e şi normal, organizarea unor noi alegeri la Alba Iulia. Albaiulienii l-au votat pe candidatul USR Gabriel Pleşa, astfel că, în aceeaşi măsură, au votat şi USR”, a adăugat Todosiu. 
 
El a făcut şi o caracterizare a ”echipei liberale” alături de care primarul Gabriel Pleşa s-a fotografiat în ziua în care a anunţat că revine în PNL: ”posesorul de pensie specială Nicolae Ciucă, plagiatorul Lucian Bode, dar mai ales foştii FSN-işti de frunte Mircea Hava, Vasile Blaga, Ion Dumitrel şi Gheorghe Flutur”.
 
”Nu este o critică, ci este o precizare importantă pentru a-i aminti lui Gabriel Pleşa ce este de fapt «matca» neocomunistă în care s-a întors. PNL nu mai există de mult ca partid de dreapta, ci este doar o anexă a PSD, un partid de fesenişti şi speciali, care şi-au şters bocancii milităreşte pe principiile şi valorile Brătienilor. Nu mai vorbim de faptul că unii dintre vechii şi noii colegi din PNL Alba ai lui Gabriel Pleşa l-au umilit în ultimul hal în 2020, l-au jignit şi l-au călcat în picioare, încercând să îl distrugă politic. Îţi reamintesc, stimate domnule primar, că alături de Uniunea Salvaţi România, ai reuşit o victorie istorică la Alba Iulia, care se datorează muncii fiecărui coleg din organizaţia locală USR. Te rog să nu uiţi că victoria în aceste alegeri îţi aduce o responsabilitate enormă pentru reformarea, reorganizarea şi profesionalizarea activităţii administraţiei locale. Mandatul de primar a venit cu o aşteptare enormă din partea cetăţenilor, care te-au perceput, stimate coleg, ca exponent al unei noi generaţii de politicieni şi ca omul care aduce schimbarea în bine a modului în care este administrat oraşul”, a mai scris liderul USR Alba. 
 
PSD Alba l-a ironizat pe Gabriel Pleşa pentru întoarcerea în PNL.
 
”Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Gabriel Pleşa a revenit în PNL în căutarea unui loc călduţ. Surprinzător este că PNL a reprimit în partid un om pe care l-a criticat şi care nu a livrat nimic din cele promise. Când au spus adevărul Ion Dumitrel (preşedintele PNL Alba – n.r.) şi Florin Roman? Când au spus că Pleşa e un primar slab sau acum?”, a reacţionat PSD Alba la anunţul privind trecerea lui Pleşa la PNL.
 
PSD a făcut publică şi ”lista promisiunilor neonorate arată incompetenţa celor de dreapta”, enumerând, în acest context, promisiuni precum realizarea unui tramvai în Alba Iulia, construirea unui nou pod peste Mureş şi a unui nou spital, finalizarea integrală a proiectelor de mobilitate, construcţia de noi parcări publice. 
 
”Pentru Pleşa şi PNL Alba minciuna şi traseismul sunt ridicate la nivel de artă. După ce au transferat extremişti şi oameni cu care Dragnea sau Ponta făceau jocuri, acum mai aduc o persoană care nu a putut să fie votată nici măcar de colegii săi de la USR Alba Iulia. Amuzant este că în trei ani nu au găsit nimic mai bun. PNL, Pleşa şi Dumitrel sunt responsabili de faptul că Alba Iulia a fost, în acest timp, un oraş mizer, cu mormane de gunoaie neridicate din oraş. Din cauza PNL, tarifele la apă şi canalizare au crescut constant, iar serviciile oferite nu sunt de calitate. Acum trei ani albaiulienii au votat împotriva PNL, iar acum cetăţenii au găsit un nou motiv să o facă. Vor vota împotriva traseismului şi promisiunilor neonorate”, a transmis PSD Alba.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.