Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au vizitat, vineri, Unitatea de Suport Medical ”Bucureştii Noi”, iar preşedintele a adresat mulţumiri tuturor firmelor, instituţiilor, ONG-urilor şi voluntarilor care s-ai implicat în amenajarea facilităţii care va primi pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem într-o facilitate specială aici într-o hală care a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte uşoare. Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin iniţiativă privată s-a amenajat, practic, un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte, foarte mult această iniţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan si Leroy Merlin, dar şi multe alte firme, multe ONG-uri au venit cu materiale, cu bani, cu muncă, şi au realizat această facilitate pe care am vizitat-o astăzi. Sunt impresionat”, a declarat Iohannis, la finalul vizitei la Unitatea de Suport Medical ”Bucureştii Noi”.

Preşedintele a adăugat că au fost implementate ”soluţii noi, inovatoare”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulţumiţi de ceea ce găsesc. Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private şi ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balş şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va gestiona tot ce se va întâmpla aici. Departamentul de Situaţii de Urgenţă a fost implicat în coordonare şi amenajare şi va coordona în continuare şi modul în care funcţionează această facilitate in legătură cu celelalte. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat aici, şi formelor, si persoanelor private, si ONG-urilor, si voluntarilor, fiindcă au fost şi mulţi voluntari. Înţeleg că ceva similar se va găsi si in altă parte din tară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urilor, persoanele private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor practic, binevenit”, a mai afirmat preşedintele.

Şeful statului a fost însoţit de premierul Ludovic Orban, de ministrul Afacerilor Interne, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus a fost  realizat pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia, într-un spaţiu de peste 7.000 de metri pătraţi, pus la dispoziţie de Leroy Merlin.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.