Premierul Ciucă le-a cerut joi, în şedinţa de Guvern, miniştrilor Virgil Popescu şi Marius Budăi să prezinte săptămâna viitoare termenul prin care se vor asigura de verificarea şi implementarea tuturor măsurilor, în întreg Complexul Energetic Oltenia şi în celelalte structuri, privind îmbunătăţirea modului de lucru şi securitatea în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă solicit ambilor miniştri ca în perioada imediat următoare, şi o să îmi prezentaţi în şedinţa de săptămâna viitoare, termenul prin care împreună vă veţi asigura de verificarea şi implementarea tuturor măsurilor necesare, în întreg complexul energetic Oltenia, dar şi în celelalte structuri în care trebuie să urmărim modul de îmbunătăţire a modului de lucru şi securitatea în muncă”, a spus premierul.

Şeful Executivului a precizat că activitatea va fi extinsă în toate unităţile de producţie a energiei electrice subordonate Ministerului Energiei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Aştept săptămâna viitoare să îmi prezentaţi termenul pe care vi-l asumaţi astfel încât să avem asigurată punerea în aplicare a acestui plan”, a mai spus premierul Ciucă. Premierul a mai arătat că miniştrii vor pune la dispoziţia organelor de cercetare penală toată documentaţia necesară astfel încât cei vinovaţi să suporte rigorile legii. Ministrul muncii a replicat:

”Bănuiesc că solicitarea este îndreptată mai mult către Ministerul Energiei, pentru că noi, ministerul Muncii, constatăm şi lăsăm măsuri, implementarea nu ţine de noi”.

Premierul a precizat: ”Sigur că da, dar cum împreună aţi reuşit să identificaţi toate aceste aspecte, asta nu presupune că nu continuaţi să colaboraţi şi să discutaţi”. ”Punem la dispoziţia ministerului toate rapoartele, aşa cum le-am pus şi în raportul preliminar şi toate procesele verbale”, a mai spus Budăi.

Ministrul Virgil Popescu a arătat la rândul lui că a trimis la toate companiile din industria energetică să facă o evaluare a vulnerabilităţilor şi riscurilor cu privire la locurile de muncă, el afirmând că ”aceste tragedii nu trebuie să se mai întâmple” şi nu trebuei să ne uităm doar la zona minieră, pentru că riscurile trebuie reduse la minimum şi chiar eliminate.

Premierul a mai spus că ”este foarte bine dar este un pic târziu”. ”Avem nevoie ca toată lumea să conştientizeze responsabilitatea pe care o au, indiferent unde îşi desfăşoară activitatea, pe ce funcţie de conducere, legat de ceea ce înseamnă asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi în mod specific securitatea în muncă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.