Liderii PNL s-au reunit în şedinţă la sediul PNL Bucureşti pentru a stabili persoana ce va candida la Primăria Capitalei, în condiţiile în care prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu refuză să îşi asume o candidatură, iar variantele de rezervă sunt Adriana Săftoiu sau un candidat care să provină din afara partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a fost primul nume luat în calcul de către liberali, după retragerea lui Orban, Predoiu fiind şi liderul organizaţiei PNL Bucureşti. În cadrul mai multor discuţii desfăşurate luni seara, Predoiu a respins ideea candidaturii sale, indică surse din partid.

Liberalii au avut discuţii inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis, în cursul dimineţii de marţi, însă până în acest moment nu există o decizie definitivă.

Potrivit aceloraşi surse, liberalii încă mai speră că Predoiu se va răzgândi şi va accepta să devină candidatul partidului la Primăria Capitalei.

În eventualitatea în care preşedintele PNL Bucureşti îşi menţine refuzul de a candidat, liberalii iau în calcul alte două variante: fie pe Adriana Săftoiu, fie o persoană cunoscută care să provină din afara partidului.

În sondajele efectuate de către PNL în Bucureşti, Adriana Săftoiu s-a clasat pe locul trei, dintre potenţialii candidaţi ai PNL, la capitolul notorietate, după Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu. În plus, se crede că ar o candidatură a unei femei împotriva candidatei PSD, Gabriela Firea, ar da PNL un avantaj în competiţia pentru Capitală.

Nu exste exclusă nici o a treia variantă, în care o personalitate cu notorietate, fără afiliere de partid, să fie susţinută de către liberali. 

Decizia finală urmează să fie luată marţi, în şedinţa comisiei de unificare a PNL, iar anunţul oficial va fi făcut în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL care va avea loc la Parlament. De altfel, conducerea partidului va valida candidatura pentru Primăria Capitalei.

Liberalul Ludovic Orban, care a fost pus luni sub control judiciar, a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.