Platforma România 100 prezintă o comparaţie între asigurarea facultativă de sănătate în perioada Guvernului Cioloş şi acum, afirmând că ”revoluţia fiscală a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români”. Dacă în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună, de la 1 ianuarie suma ajunge la 190 de lei pe lună pentru cei care vor să beneficieze de servicii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Revoluţia fiscală a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români. Grija faţă de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sănătate pentru familiile care trăiesc în sărăcie, şomerii neindemnizaţi sau zilieri”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

Potrivit graficului care însoţeşte mesajul, în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună pentru asigurarea facultativă de sănătate, iar de la 1 ianuarie 2018 suma ajunge la 190 de lei pe lună, în creştere cu 189 la sută.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Asigurarea facultativă de sănătate se plăteşte de către zilieri, şomeri neindemizaţi, familiile sărace, care nu beneficiază de venit minim garantat, familii monoparentale fără serviciu pentru a beneficia de servicii medicale.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat la începutul anului că va prezenta zilnic comparaţii sintetice şi analize care arată diferenţele între guvernarea tehnocrată şi guvernele PSD-ALDE. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.