Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că pune pariu pe o sticlă de vin că liderul PSD Marcel Ciolacu nu are curaj să intre la guvernare, în mai 2023, ca premier. El a acuzat actuala guvernare, afirmând că am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă şi a prezis că ne îndreptăm către modelul grecesc de faliment, nu e clar dacă într-un an sau doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele interimar al USR a arătat că face un pariu pe o sticlă de vin. ”Pariul este: Marcele, nu o să ai curaj să intri la guvernare, în mai 2023, ca premier”, a spus Drulă. 

Liderul USR a precizat că în prezent avem ”o guvernare socialistă cu epoleţi, iresponsabilă”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nu au curaj să taie pensiile speciale, îşi menţin privilegiile. Asta ne omoară în România, că sunt clase privilegiate şi că există o diferenţă atât de mare între pensiile mici şi cele mari”, a spus Cătălin Drulă, arătând că în acest moment ne împrumutăm cu ”o mie de euro pe secundă”.

”Ne îndreptăm către modelul grecesc de faliment, nu e clar dacă într-un an dau doi ani, pentru că ne împrumutăm într-un ritm ameţitor, la dobânzi din ce în ce mai mari, pentru că din şase lei cheltuiţi de la buget, 4 lei îi avem ca venituri şi 2 îi împrumutăm în momentul ăsta, pentru că inflaţia a explodat şi guvernul are o politică fiscală iresponsabilă, care adânceşte deficitul bugetar. A spus şi guvernatorul BNR, trebuie să reducă la 3%, ei se duc de la 5,8% cum e în construcţia bugetară votată către 7% până la finalul anului”, a mai comentat preşedintele interimar al USR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.