Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre deficit, că este vorba de plăţile care s-au făcut la începutul anului, care veneau pe contractele din luna decembrie. El a mai spus că, din datele Ministerului Finanţelor. pe sumele colectate rezultă foarte clar că este prima dată când se îndeplineşte planul, astfel că există o compensare între cele două.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat cu premierul, este vorba de plăţile care s-au făcut la începutul anului, care veneau pe contractele din luna decembrie şi un lucru bun în această chestiune, pentru că aici vin datele de la Ministerul de Finanţe, sunt colectările la buget, iar pe sumele colectate rezultă foarte clar că este prima dată când se îndeplineşte planul. Ştim că nu are legătură dar există totuşi o compensare între cele două”, a declarat preşedintele PNL.

El a precizat că trebuie să vedem evoluţia pe următoarele luni.

Întrebat despre riscul să se ajungă la un deficit de 7% Nicolae Ciucă a spus: ”Dacă ajunge la 7%, va fi complicat să îl gestionăm. Nu e vorba doar ce se întâmplă anul acesta, pentru că situaţia financiar bugetară din 2024 impactează pe ceea ce urmează să se întâmple anii viitori”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.