Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii Mihai Tudose şi Rareş Bogdan împreună. El a menţionat că `te pufneşte şi râsul dacă n-ar fi vorba de trădarea propriului electorat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mircea Geoană a declarat, duminică, la Digi 24 că actuala clasă politică românească a rămas în urma transformărilor din societate. 
“Eu văd un lucru pe care îl simţim cu toţii. Clasa politică românească a rămas în spatele transformării societăţii româneşti. Este un lucru evident. Societatea a avansat. Cu toţi am avansat. Mai repede, mai greu, mai uşor, mai încet. Dar este clar că sistemul nostru politic, clasa noastră politică, a rămas în urma transformărilor din societate. Aceste lucruri sunt agravate şi de metehne mai vechi: nepotism, clientelism, prea multă corupţie şi ăsta e adevărul în continuare. Şi de aceea cred că ceea ce trebuie să spunem este că e nevoie de o refondare importantă a politicului românesc şi automat a statului român. Pentru că atunci când tu constaţi că statul tău nu funcţionează, e disfuncţional, nu peste tot, dar în zone importante, când nu poţi să digitalizezi statul român, nu poţi, nu vrei, nu ştii, este treabă de competenţă, este treabă de incompetenţă, este treabă de...”, a declarat Mircea Geoană.
El consideră că este nevoie de o zguduire zdravănă a sistemului politic românesc. 
“Din ce motive nu avansăm? De ce rămânem ultimii în clasamentele PISA? Şi 80% din copiii de la ţară nu iau 5 la simularea de la BAC. Ce fac? Stau şi mă uit şi mă prefac că nu se întâmplă nimic? Deci când spun acest lucru, o spun în sensul că este nevoie de o zguduire zdravână a sistemului politic românesc, că este nevoie de o descătuşare a statului român de aceste influenţe care îl împiedică să-şi facă datoria. Sunt mulţi oameni şi în politică şi în statul român care ar dori să-şi facă treaba şi sunt oameni competenţi şi buni patrioţi. Nu toţi sunt prinşi, dar pentru că această oligarhie politică ne ţine pe toţi prizonieri şi ne ţine în urmă, eu cred că este obligatoriu ca la aceste alegeri, în principiu cele prezidenţiale, sper ca şi la locale, sper ca şi la parlamentare”, a mai afirmat Mircea Geoană. 
El a mai declarat că nu înţelege de ce PSD şi PNL au listă comună la alegerile europarlamentare. 
“Am intrat într-un scenariu francez, aproape de scenariul preşedintului Macron la primul tur. Pentru prima dată în 35 de ani avem prezidenţiale înainte de parlamentare. Acest lucru va face ca alegerile prezidenţiale să fie cu atât mai importante. Nu ştiu ce i-a determinat să le mute în septembrie, nu ştiu ce i-a determinat să le mute pe locale mai devreme ca să aibă nu ştiu câte mii de primari aleşi coexistând cu cei care poate că nu mai sunt aleşi. Nu înţeleg ca om care a făcut ceva politică ce caută liste comune la europarlamentare, PSD şi PNL, două familii politice diferite. Mi-a arătat cineva o poză, am murit de râs, o poză de la Craiova cu Tudose şi cu Rareş Bogdan în aceeaşi fotografie. Efectiv te pufneşte şi râsul dacă n-ar fi vorba de trădarea propriului electorat”, a menţionat Mircea Geoană. 
Întrebat cine îşi trădează electoratul, Geoană a răspuns: “Ce îi împiedică să se ducă cu candidaţi proprii la europarlamentare? De ce ţi-e frică să te duci în faţa oamenilor? Care-i problema? Şi după aia să facă coaliţie şi majorităţi nu-i o problemă. PSD şi PNL au mai făcut majorităţi împreună, nu-i un lucru rău în sine. Dar ideea că practic încerci, parcă dai senzaţia că fugi, ţi-e frică de popor să-ţi dea votul? Ţi-e frică ţie ca lider al unui partid sau altul că dacă nu te legi de celălalt, devii mai vulnerabil? Ce socoteală este asta? Deci eu cred că acest an este un an decisiv pentru viitorul acestei ţări”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.