Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis, marţi, că nu va renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem, el precizând că o creştere a pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. Ministrul a arătat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii ianuarie, ”inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de Cristian Ghinea de la USR”, iar ”domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de dl Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”, a transmis ministrul Muncii.

Marius Budăi a continuat: ”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem”. Ministrul a mai arătat că ”nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, mai spune Budăi în mesaj.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la Parlament, unde participă la şedinţa conducerii PNL, despre renegocierea PNRR, cerută de cei de la PSD pentru modificarea procentului din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4%, că a fost o discuţie în întâlnirea pe care membrii Guvernului au avut-o cu şeful statului, la începutul lunii ianuarie, însă nu s-a problema de a se ajunge la un acord în această privinţă.

Ciucă a mai precizat că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre acest procent, şi că urmează să se realizeze reforma pensiilor. Premierul a fost întrebat şi despre o posibilă majorfare a pensiilor, în toamnă, el arătând că în acest moment nu este un subiect în analiză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.