Prim-vicepreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, Marius Dorin Lulea, afirmă că partidul pe care îl reprezintă se opune categoric majorării de taxe în construcţii, agricultură, horeca şi IT, el precizând că ”protestele anunţate în perioada imediat următoare de organizaţiile profesionale şi sindicatele din domeniu sunt pe deplin justificate, având în vedere pericolul iminent de intrare în faliment care ameninţă o parte dintre companiile din domeniu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Protestele anunţate în perioada imediat următoare de organizaţiile profesionale şi sindicatele din domeniu sunt pe deplin justificate, având în vedere pericolul iminent de intrare în faliment care ameninţă o parte dintre companiile din domeniu. Este momentul ca reprezentanţii mediului de afaceri şi angajaţii din domeniu să îşi spună punctul de vedere! Acest guvern nu înţelege decât vocea străzii, iar cei care muncesc şi susţin bugetul României trebuie să îşi susţină drepturile acum, cât nu e prea târziu. Numai un protest public mai poate opri dezastrul care ameninţă mii de companii cu dispariţia!”, susţine prim-vicepreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, Marius Dorin Lulea.

Potrivit reprezentantului AUR, ”goana disperată după bani a guvernului pune în pericol unele dintre cele mai performante ramuri ale economiei din România”.

”Creşterile de taxe anunţate de executiv pot bloca piaţa construcţiilor pentru că renegocierea contractelor aflate în execuţie este un proces de durată, iar modificarea costurilor de execuţie blochează continuarea lucrărilor începute. În industria construcţiilor, aproximativ jumătate din volumul de lucrări este contractat de instituţii ale statului, ceea ce implică o procedură complicată de modificare a contractelor. Nici piaţa privată nu este scutită de convulsii, având în vedere că va fi obligată să opereze creşteri ale bugetelor de execuţie în cazul lucrărilor deja negociate”, arată reprezentantul AUR. 

˝Guvernul transferă din nou pe umerii românilor şi a mediului privat povara propriei incompetenţe. În loc să reformeze aparatul de stat şi să taie din costuri acolo unde acestea nu se justifică, actuala coaliţie preferă să trimită nota de plată exact către companiile care susţin de ani de zile bugetul naţional prin taxele şi impozitele pe care le plătesc˝, susţine prim-vicepreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, Marius Dorin Lulea.

El mai spune că ”riscul iminent provocat de majorarea taxelor anunţată de guvern este o reacţie în lanţ care ar putea acutiza criza imobiliară într-o piaţă deja perturbată de scumpirea creditelor bancare”, iar ”singura soluţie raţională pentru depăşirea crizei pe care o traversează economia României rămâne reformarea administraţiei publice şi reducerea costurilor cu personalul prin scoaterea din sistem a clientelei politice care sufocă aparatul de stat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.