Deputatul PNL Maria Gabriela Horga spune marţi că astăzi s-a făcut dreptate pentru giurgivenii care au fost afectaţi de efectele poluării produse de fostul combinat chimic, după ce Camera Deputaţilor a aprobat reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru cei care au locuit cel puţin 30 de ani în municipiul Giurgiu şi pe o rază de 8 kilometri. Ea arată că din cauza fumului toxic de clor emis de combinatul Verachim, doar într-un singur an de dinainte de 1989 s-au înregistrat 28 de cazuri în care concentraţia de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă.
”Am făcut astăzi dreptate pentru giurgivenii care au fost afectaţi de efectele poluării produse de fostul combinat chimic şi am îndeplinit o promisiune făcută celor care aşteptau de multă vreme ca această lege să se aplice si giurgiuvenilor. În urma iniţiativei PNL Giurgiu, Camerei Deputaţilor a aprobat astăzi reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru cei care au locuit cel puţin 30 de ani în municipiul GIURGIU şi pe o rază de opt kilometri în jurul localităţii”, a scrie Gabriela Horga pe Facebook, ea precizând că este un amendament pe care l-a iniţiat alături de colegii din PNL Giurgiu, Alexandru Andrei şi Toma Petcu.
Deputata PNL spune că a primit multe întrebări de când a scris prima dată despre această iniţiativă cu privire la procesul legislativ şi despre adoptarea legii.
”Astăzi vă pot da această veste bună că şi giurgiuvenii sunt beneficiari ai reducerii vârstei de pensionare cu doi ani din cauza poluării remanente. Este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp alte localităţi aflate în situaţii similare. Mă bucur că am reuşit acum să introducem şi municipiul Giurgiu pe aceeaşi listă, demers care trebuia făcut de mai multă vreme”. anunţă depuitatul PNL:
Gabriela Horga arată că a susţinut de fiecare dată proiectul şi amendamentul privitor la Giurgiu, atât în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor şi în cadrul Comisiei pentru mediu, împreună cu colegul ei, Alexandru Andrei.
”Din cauza fumului toxic de clor emis de combinatul Verachim, doar într-un singur an de dinainte de 1989 s-au înregistrat 28 de cazuri în care concentraţia de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă. Fumul toxic de clor ajungea până în oraşul Ruse din Bulgaria. Din păcate, nu a fost singurul caz în care regimul comunist a luat decizii fără a ţine cont de efectele nocive pentru sănătatea cetăţenilor. Poluarea remanentă a afectat sănătatea locuitorilor pe termen lung şi am considerat necesară această măsură şi pentru giurgiuveni, după modelul aplicat în cazul altor localităţi afectate de poluare. Mă bucur ca în acest demers am beneficiat de întreg sprijinul organizaţiei PNL Giurgiu şi al preşedintelui Dan Motreanu şi al primarului din Giurgiu, Adrian Anghelescu”, precizează Maria Gabriela Horga.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.