Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri o nouă discuţie cu miniştrii şi Nicolae Ciucă, vineri, pe măsurile fiscale, e precizând că săptămâna următoare încep să ia decizii. Şeful Executivului a dat asigurări că nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, ci se va lucra exact pe ceea ce şi-au asumat în PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut până acum două sau trei întâlniri, este evident că trebuie luate anumite măsuri nu numai de reducere şi în ceea ce priveşte veniturile, lucrul acesta se ştia încă din luna mai, în urma avertismentului venit de la Comisia Europeană. Cred că vineri vom avea iarăşi o discuţie cu fostul ministru al Finanţelor, cu actualul ministru şi cu preşedintele Senatului iar în zilele următoare, săptămâna următoare începem să luăm decizii”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Berlin.

”Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment, nu eu, Marcel Ciolacu şi nici PSD nu am contribuit la proiectul PNRR dar este un lucru asumat de către statul român şi vom încerca să scoatem cât mai mult din excepţii”, a arătat premierul., Marcel Ciolacu a precizat că avem un jalon de îndeplinit, asumat în PNRR.

”Există excepţii la trei categorii, la IT este o scutire pe profit şi la construcţii şi agricultură, unde sunt excepţii şi pe CASS şi impozitele pe profit. Aici o să avem o discuţie, pe venit”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a mai afirmat că vor lua toate măsurile care se impun pentru a ne încadra în deficitul de 4,4, asumat de către statul român. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.