Purtătorul de cuvânt al ALDE, fosta jurnalistă Laura Chiriac, s-a lansat, joi, în cursa pentru Primăria Sectorului 1, liderul Călin Popescu Tăriceanu afirmând că aceasta are prima şansă în cursa electorală, având în vedere că Alexandru Nazare, candidatul PNL, este exponentul fostului PDL şi ”căţeluşul lui Boagiu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unui eveniment organizat la Romexpo, Laura Chiriac şi-a prezentat proiectul politic, intitulat ”Se poate, cu mâinile curate”, în prezenţa liderului ALDE Bucureşti, Teodor Meleşcanu, copreşedinţilor Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi ai parlamentarilor formaţiunii.

Laura Chiriac a afirmat că şi-a asumat responsabilitatea enormă a acestei candidaturi, în condiţiile în care ”în administraţie vedem multe mâini legate la propriu”.

”Şansa noastră este să încercăm şi să credem că se poate, cu mâinile curate, de la începutul mandatului până la sfârşitul lui. Acesta este crezul meu”, a spus Laura Chiriac.

Ea a mulţimit liderilor ALDE pentru că i-au acordat această şansă, precizând că ”doar un partid autentic liberal şi-a putut asuma astfel de candidatură ieşită din tipar”.

”Astăzi oamenii din Sectorul 1 nu mai sunt dispuşi să facă jocurile nimănui”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Chiriac a acuzat, în discursul ţinut în faţa a peste 200 de membri ai ALDE Bucureşti, căpuşarea administraţiei locale de către ”grupuri de interese, intitulate mafiote de media” şi care s-au dezvoltat în fiecare domeniu de activitate.

Laura Chiriac a arătat că deja s-a încetăţenit ideea că statul vinde ieftin şi cumpără scump.

”Dacă în parcuri ar fi căsuţe de turtă dulce, ar fi o mafie a turtei dulci sau a vatei pe băţ. (...) În faţă ies tartori ai unor domenii, ai unor sectoare, care sunt de neînlăturat ani în şir, şi care îşi lasă moştenirea pe model dinastic. (...) Ceea ce contează este mărimea comisionului. Nu ne spune nimeni de ani în şir cam care este durata de viaţă a unei gropi în asfalt, pentru a se sesiza cineva”, a declarat Chiriac.

Laura Chiriac a mai declarat că este vital ca primăria să se implice activ în zona economică, în crearea de locuri de muncă bine plătite şi să încurajeze un mediu de afaceri care să producă astfel de locuri de muncă de înaltă calificare.

”Să nu ne mai lăsăm tinerii să plece, eu am datoria să îmi aduc acasă pietenii, colegii care au hotărât să lucreze în afara ţării”, a afirmat aceasta.

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a afirmat la rândul său că realitatea măsurată în sondaje este că partidul stă cel mai bine, comparativ cu celelalte formaţiuni.

”Laura Chiriac are o poziţie pentru care merită toată lauda, are mai mult decât partidul, în sondaje. Nu are notorietatea care să îi asigure procentul cel mai mare, şi de aceea, în perioada de precampanie, folosiţi timpul pentru a-i creşte notorietatea Laurei. Ne adresăm unui public nehotărât care aşteaptă să îşi evalueze candidatul”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că la Sectorul 1 este o bătălie în care ALDE trebuie să plece de la ideea că va câştiga, nu că se va clasa pe locul doi sau trei.

”Nazare este un fel de căţeluş al lui Boagiu, aceasta este valoarea lui intrinsecă. L-au pus cei de la PNL la înaintare, produs tipic PDL, cu părinţi Boagiu, Roberta Anastase, Blaga”, a mai declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE i-a transmis un mesaj Laurei Chiriac, arătând că în acest sector ALDE are prima şansă pentru că în competiţia electorală nu există avantajul primarului în funcţie.

”Sunteţi toţi (candidaţii - n.r.) la începutul competiţiei, cu potenţial aproximativ egal. Nu aveţi niciun fel ce handicap, voi, organizaţia de la sectorul 1.  La sectorul 3 e o problemă, într-adevăr, pentru că primarul în funcţie are prima şansă, aici nu e cazul”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a povestit că a cunoscut-o pe Laura Chiriac pe vremea când aceasta era jurnalist.

”O ştiam de la apariţiile din media. Într-o bună zi, am fost invitat să fac un interviu cu o agenţie de presă, jurnalistul era Laura Chiriac. După interviu, am avut o discuţie mai largă despre politica românească şi din acea discuţie mi s-a părut că ar avea o anumită deschidere şi dispoziţie pentru politică”, a afirmat Tăriceanu.

El a avertizat-o că în bătăliile politice nu poţi ieşi fără zgârieturi şi bătături şi trebuie să ai curaj.

”Mi s-a părut că are această mentalitate,  de luptătoare şi învingătoare. Şi, într-o bună, zi mi-a zis: «sunt gata să mă angrenez într-o bătălie electorală»”, a mai povestit Tăriceanu.

”Ce mai are Laura de făcut în Sectorul 1? Mai are imens de făcut”, a spus Tăriceanu, mărturisind că circulă foarte mult prin sector şi ştie care sunt realităţile lui.

”Merg pe Bulevardul 1 Mai, arată îngrozitor, mai rău decât în epoca copilăriei mele. Nu se deosebeşte cu nimic de o stradă din Istanbul, din Turcia, sunt firme mai mari, mai mici, magazine, cocioabe. Ştiu că vă obişnuiţi cu el, dar e urât. Uitaţi-vă pe Calea Griviţei”, a declarat Tăriceanu.

El a spus că, personal, îşi doreşte ca în sector să se construiască ceva grandios.

”Toată lumea s-a ocupat de borduri, pe modelul Videanu, de plantat flori, dar la un obiectiv social-cultural nu s-a gândit nimeni”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu, arătând că e nevoie de o sală de sport sau o sală de concerte.

Tăriceanu a mai afirmat că Bucureştiul este ”suprasaturat cu maşini”.

”Eu sunt amator de condus maşina, dar vă mărturisesc că nu îmi mai face plăcere să merg cu maşina, prefer bicicleta sau scuterul”, a spus acesta, precizând că este nevoie de parcări în tot oraşul.

Şi preşedintele ALDE Bucureşti, Teodor Meleşcanu, a declarat că Laura Chiriac este o fire tânără şi energică şi a arătat că e nevoie de o acceptare a faptului că ”femeile sunt mai multe decât  bărbaţii şi mai bune la administrarea banilor în familie”.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a povestit că a cunoscut-o pe Laura Chiriac când era moderator de televiziune.

”Fusese contactată de organizaţii de presă din Franţa, pe marginea scandalului cărnii de cal, de atunci am remarcat profesionalismul acesteia, recunoscut în toată Europa. Am văzut-o pe Laura de foarte multe ori cum pregăteşte subiectele majore, am remarcat curajul de a aborda subiecte sensibile, toate m-au făcut să cred că are determinarea pentru a convinge cetăţenii că este noul suflu de care are nevoie Sectorul 1”, a spus Constantin.

El a mai arătat că Sectorul 1 este într-un fel plămânul Bucureştiului, fiind cel mai important din punct de vedere al activităţii ecnomice şi trebuie să primească infrastructură bună, pentru ca cetăţenii să meargă relaxaţi la birou.

”Regret că astăzi instituţia Sectorului 1 este pusă sub semnul lipsei de credibilitate şi a transparenţei cheltuirii banului public. Este o misiune extrem de importantă pe care şi-a asumat-o Laura, de a transparentiza cheltuirea banului public. Oamenii îmi spun că au nevoie de un om nou, care să inspire credibilitate, să asculte cetăţenii. Cine poate comunica mai eficient decât Laura Chiriac?”, a afirmat Daniel Constantin.  

El s-a referit şi la contracandidatul Laurei Chiriac, Alexandru Nazare, de la PNL.

”PNL nu are, are PDL un candidat. Candidatul care reprezintă regimul Băsescu”, a spus Constantin despre Alexandru Nazare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.