Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, despre scenariile apărute privind rotaţia preşedinţilor, ca parte a unei negocieri între PSD şi PNL, că el crede în continuare că poziţia de preşedinte nu se joacă la masa verde şi românii decid cine şi când va fi preşedintele României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele a fost întrebat despre ideea vehiculată în spaţiul public privind o rotaţie inclusiv a viitorilor preşedinţi, cinci ani preşedinte liberal şi cinci ani preşedinte din partea PSD.

”În ce priveşte ce aţi numit rotaţia preşedinţilor, eu în continuare cred că poziţia de preşedinte nu se joacă la masa verde şi românii decid cine şi când va fi preşedintele României”, a răspuns preşedintele Iohannis.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este o idee foarte bună rocadă la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat la rotaţia premierilor, însă a atras atenţia că ea ar trebui să fie pe un mandat complet.

„O idee foarte bună. Dar să fie pe mandat complet. Totuşi, nu ne jucăm. Cred că e suficient, că am avut zece premieri în zece ani”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat cum vede ideea unei rocade la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat anul trecut în cazul rotaţiei premierilor, miercuri la Parlament.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.