Preşedintele UDMR Kelemen Hunor l-a propus pentru funcţia de preşedinte executiv al Uniunii pe Porcsalmi Bálint, propunerea urmând să fie validată de către Consiliul Reprezentanţilor Unionali, în data de 28 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Porcsalmi Bálint activează de 17 ani în Uniune, iar în acest timp a avut diferite atribuţii, a făcut tot ce se poate face într-o organizaţie politică, începând cu lipirea afişelor şi până la activitatea în sfera guvernamentală. A lucrat alături de noi, nu numai în perioada campaniilor electorale sau când UDMR s-a aflat la guvernare, dar şi în diferitele etape ale dezvoltării Uniunii. Porcsalmi cunoaşte organizaţia, iar cei din organizaţie îl cunosc pe el”, şi-a motivat decizia Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a evocat colaborarea de nouă ani pe care a avut-o cu Porcsalmi, perioadă în care acesta a fost şef de cabinet şi consilier al preşedintelui UDMR sau şef de campanie. „În ultimii şase ani, Porcsalmi Bálint a dobândit experienţă şi pe plan internaţional, activând ca trainer şi consilier pentru numeroşi candidaţi şi multe partide politice din Europa Centrală şi de Est, Africa şi Asia. Am convingerea că această experienţă îi va fi de folos în managementul executiv al UDMR şi în dezvoltarea Uniunii noastre”, a adăugat preşedintele Kelemen Hunor.

Kelemen a anunţat că-i va cere lui Porcsalmi să finalizeze procesul de reînnoire a UDMR şi să întărească legătura dintre Uniunea şi membrii comunităţii maghiare din România.

Statutul UDMR prevede că preşedintele executiv al Uniunii este propus de către preşedintele UDMR şi validat în funcţie de către CRU.

Funcţia de preşedinte executiv al UDMR, Kovacs Peter şi-a anunţat demisia din Uniune în data de 4 ianuarie. Întrebat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale, mai ales după ce UDMR a înregistrat un succes în alegeri, Kovacs Peter a răspuns: "Oricine are dreptul să se reorienteze. Chiar şi politicienii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.