Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, luni, după consultarea publică asupra ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea răspunderii Guvernului, susţinând că incusiv ultima variantă, angajarea răspunderii, este tot o formă de dezbatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am întrebat în sală pe cei care se opuneau ordonanţei şi aţi văzut că foarte mulţi spuneau să fie o dezbatere în Parlament. Vreau să vă spun că dezbatere înseamnă şi atunci când îşi asumă Guvernul, pentru că în acele cinci zile tot dezbatere înseamnă, când se depun amendamente şi Guvernul şi le poate asuma sau nu”, a susţinut Iordache.

Ministrul Justiţiei a spus că varianta iniţială a proiectelor va fi amendată, dar nu a putut spune ce anume va scoate şi ce va lăsa în textul celor două ordonanţe de urgenţă.

CITEȘTE ȘI Iordache: Actele normative nu se fac pentru politicieni, se fac pentru a rezolva politica penală a statului
Iordache, despre plafonul de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu: În decizia CCR spune că se stabileşte un plafon rezonabil
CITEȘTE ȘI Iordache, despre plafonul de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu: În decizia CCR spune că se stabileşte un plafon rezonabil

”Varianta iniţială fără îndoială va fi amendată. Vom ţine cont de observaţiile făcute astăzi şi acele prevederi care iniţial erau neclare sau neconcordante cu siguranţă vor fi eliminate. Nu vreau să vă spun ce vom elimina sau dacă vom elimina şi cum vor arăta. În urma consultărilor de azi, am nişte observaţii care vreau să fie cuprinse în textul celor două acte normative”, a mai spus Iordache.

El a anunţat că va avea o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu şi va face publică decizia pe care o va lua.

Iordache a mai susţinut că nu s-a consultat nici cu Liviu Dragnea, nici cu PSD în privinţa celor două acte normative despre care a spus că sunt atributul său ca ministru.

Întrebat de jurnalişti dacă şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, i-a cerut să reglementeze lucrurile prevăzute în cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, ministrul Florin Iordache a negat. ”Categoric nu”, a spus el.

Iordache a negat şi o eventuală consultare a partidului din care face parte, PSD, pe aceste două teme. 

”Fără îndoială nu. Este atributul meu ca ministru şi propunerea pe care o voi face Guvernului este propunerea Ministerului Justiţiei”, a mai susţinut Florin Iordache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.