Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în cadrul unui dejun de lucru la Ambasada Slovaciei, cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, ocazie cu care şi-a exprimat satisfacţia că, în urma alegerilor, nu a intrat în Parlament niciun partid extremist, naţionalist sau eurosceptic. Totodată, Iohannis a spus că numirea viitorului premier va fi făcută cu respectarea criteriilor de integritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României a felicitat Republica Slovacă pentru eforturile depuse şi rezultatele obţinute pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, în cel de-al doilea semestru al acestui an, într-un climat european care se confruntă cu multiple provocări”, informează Administraţia Prezidenţială.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Iohannis le-a comunicat ambasadorilor că desemnarea viitorului şef al Guvernului va fi făcută numai cu respectarea criteriilor de integritate. ”Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste. În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunţat înaintea începerii campaniei electorale”, transmite preşedinţia.

Klaus Iohannis a dat asigurări că România îşi menţine ”angajamentul ferm” faţă de proiectul european şi a adăugat că aderarea ţării noastre rămâne un obiectiv strategic chiar dacă este mai importantă pregătirea aderării propriu-zise decât fixarea unei date la care aceasta să se producă.

”Referitor la deţinerea preşedinţiei Consiliului UE de către România în 2019, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că exercitarea pentru prima dată de către ţara noastră a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE va fi o importantă oportunitate pentru statul român, dar şi o mare responsabilitate, depunându-se toate eforturile pentru a exercita cu succes acest mandat”, se mai arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.