Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la finalul primei şedinţe a Comisiei prezidenţiale privind Proiectul de ţară, că toţi membrii sunt hotărâţi să se implice şi au venit cu idei foarte bune, adăugând că proiectul va fi un document strategic scurt, clar şi uşor de înţeles, care va stabili liniile generale de dezvoltare ale României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toţi membrii Comisiei sunt hotărâţi să se implice. Toţi au venit cu idei foarte bune, cu evaluări foarte bune şi cred că vom avea în timp util realmente un proiect de ţară care reprezintă o viziune pentru România. Avem nevoie de o viziune pentru România. (...) Va fi un document strategic scurt, clar şi uşor de înţeles. Va stabili liniile generale de dezvoltare ale României", a declarat preşedintele Kluas Iohannis.

Şeful statului a dat câteva exemple cu privire la conţinutul Proiectului de ţară, arătând că acest document va defini dacă România vrea să fie o ţară europeană profund integrată sau mai puţin integrată sau dacă ţara noastră doreşte sau nu să adere la zona euro.

"Alte probleme foarte importante ale României cum şi problema câte clase vor fi în ciclul primar, câte clase vor fi în ciclul secundar vor fi elaborate în cadrul altor proiecte, cum este Proiectul România Educată. Proiectul de ţară dă linia generală de dezvoltare a României, unde vrem să ajungem în România, iar ulterior pe zone sectorial se vor elabora planuri", a explicat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că Proiectul de ţară va fi valabil pe o perioadă lungă de timp, motiv pentru care este important să fie adoptat prin consens.


"Toate guvernele vor avea aceste ghidaje care vor fi scrise în Proiectul de ţară", a adăugat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.