Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în Parlament, că democraţia trebuie ţinută vie, trebuie apărată zi de zi şi i-a felicitat pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei. "Să păstrăm democraţia vie şi ţara curată la propriu şi la figurat pentru viitorul României", le-a spus Iohannis parlamentarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul său din Parlament, Iohannis a menţionat şi momentul de duminică, din Piaţa Victoriei, când protestatarii au aprins telefoanele şi lanternele, numindu-l o imagine "splendidă".

Iohannis i-a felicitat cu această ocazie şi pe părinţii careu au venit cu copiii la miting, considerând că au oferit astfel celor mici o lecţie de democraţie.

"Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei, cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic. Democraţia trebuie ţinută vie, trebuie apărată zi de zi, revigorată. Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie", a spus preşedintele Iohannis în plenul Parlamentului.

"Să păstrăm democraţia vie şi ţara curată la propriu şi la figurat pentru viitorul României", a mai arătat Klaus Iohannis în finalul mesajului său din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.