Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a vorbit într-un interviu acordat agenţiei News.ro despre principalele obiective din programul său de candidat: anveloparea blocurilor din sector, transparentizarea activităţii primăriei, fluidizarea traficului, el promiţând că lucrările de la Pasajul Piaţa Sudului vor fi finalizate până la 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reporter: De ce candidaţi la Sectorul 4?

Răzvan Sava: Pentru mine, Sectorul 4 este un sector care are două valenţe: o dată faptul că m-am născut şi am crescut în acest sector şi este sectorul unde mă simt eu cel mai bine. Este un sector pe care îl cunosc foarte bine şi unde, zic eu, pot să aplic foarte multe lucruri pe care le-am învăţat de-a lungul timpului, de când fac administraţie publică.

Reporter: Locuiţi în sector în prezent?

Răzvan Sava: Acum nu, am locuit 42 de ani în sectorul 4. Locuiesc părinţii mei, rude, familie, prieteni, foşti colegi de şcoală.

Campania electorală, după programul de lucru de la Primăria Capitalei

Reporter: Pe perioada campaniei, veţi rămâne şi primar interimar?

Răzvan Sava: Pe perioada campaniei, voi îndeplini şi atribuţiile de primar interimar al Capitalei. Programul este de la ora 8.00 la ora 16.00 şi, după program, mă voi ocupa de campania în Sectorul 4, întâlniri cu electoratul, acţiuni, evenimente de campanie.

Reporter: Care sunt principalele trei măsuri pe care le veţi lua dacă veţi ajunge primar al sectorului?

Răzvan Sava: În primul rând, voi transparentiza tot ce înseamnă administraţie publică locală în Sectorul 4. Asta înseamnă contracte, înseamnă cheltuirea banului public. A doua măsură este aceea de a găsi finanţări pentru problema principală a sectorului, anume anveloparea termică a blocurilor; ordinea, curăţenia în Sectorul 4, sistematizarea circulaţiei.

 

Finalizarea pasajului Piaţa Sudului până la 30 iunie, o promisiune

Reporter: În legătură cu circulaţia, ce veţi face cu traficul, dacă veţi câştiga, în zona Piaţa Sudului?

Răzvan Sava: Este o problemă pe care eu am moştenit-o. Chiar la începutul mandatului, ştim foarte bine, era o lucrare blocată, pe lângă alte lucrări blocate la nivelul Capitalei, finanţate de Primăria Capitalei. Lucrarea de la Piaţa Sudului face parte din lucrările care au început pe fonduri nerambursabile şi, din cauza unui prost management şi a unor blocaje constituite la nivelul Capitalei, nu s-a putut finaliza tot pe fonduri nerambursabile. Într-adevăr, este o problemă pentru circulaţia în zona Olteniţei, Niţu Vasile, Calea Văcăreşti. Am reuşit să deblocăm tot ce înseamnă proiect şi execuţie de lucrări în zona respectivă şi eu zic că, până la 30 iunie, această lucrare se va finaliza, reluându-se traficul şi terminând cu stresul din zona respectivă, pentru locuitorii din sector. Eu am preluat lucrarea aceasta de la Pasajul Sudului la 20% lucări realizate şi, în patru luni de zile, am reuşit să o aduc la undeva la 62-63% realizări din lucrări. De asta zic eu că am garanţii că această lucrare, la 30 iunie, va fi finalizată.

Reporter: Unele dintre amenajările din sector realizate de fostul primar, Cristian Popescu-Piedone, au fost criticate, atât ca oportunitate, dar şi ca estetică. Ce vă propuneţi în acest caz? Aveţi în plan alte proiecte?

Răzvan Sava: Lucrările care au fost realizate de primarul Cristian Popescu-Piedone sunt lucrări necesare, să ne înţelegem. Avem nevoie de spaţii verzi, avem nevoie de un loc de joacă cum e Parcul Lumea Copiilor. Sunt necesare, dar în Sectorul 4 trebuie făcute şi alte lucruri pe care le cer oamenii şi care nu mai pot fi amânate. V-am spus, e vorba de anveloparea blocurilor, de sistematizarea circulaţiei, de mărirea numărului de grădiniţe şi creşe din sector, de o mai bună organizare a protecţiei sociale.

Reporter: Câţi locuitori are Sectorul 4?

Răzvan Sava: Sectorul 4 are unde va la 334.000 de locuitori.

Reporter: Şomajul cum e în sector?

Răzvan Sava: În rândul locuitorilor din Sectorul 4, şomajul nu este o problemă, este chiar sub limita celorlalte sectoare.

 

”Voi crea Direcţia de Fonduri Europene, pentru construcţia de noi şcoli, creşe şi grădiniţe”

Reporter: Numărul de unităţi de învăţământ este suficient? Ar trebui mărit?

Răzvan Sava: Întrucât în sector s-au construit mai multe blocuri, este nevoie de mai multe şcoli, grădiniţe, creşe.

Reporter: Aveţi în plan să faceţi aceste investiţii cu fonduri europene sau prin parteneriate public-privat?

Răzvan Sava: Sigur că da, în primul rând, în organizarea Primăriei Sectorului 4, voi institui şi voi crea Direcţia de Fonduri Europene, care acum este organizată la nivel de serviciu. Va fi o direcţie generală, care va avea strict ca misiune să creeze şi să acceseze fonduri europene nerambursabile. Bineînţeles, pe acest segment de învăţământ se pot accesa fonduri europene, aşa cum se pot face şi pe segmentele cultural şi sportiv.

 

Despre Monumentul Colectiv nu discutăm, deocamdată

Reporter: Până la urmă se va face un Monument Colectiv în Sectorul 4?

Răzvan Sava: Eu cred că este un subiect pe care nu trebuie să îl discutăm, mai ales în perioada aceasta.

Reporter: Veţi face un referendum? Veţi întreba populaţia dacă doreşte aceste monument?

Răzvan Sava: Bineînţeles, voi avea o legătură directă cu tot ce s-a întâmplat şi voi ţine cont ca astfel de evenimente tragice să nu se mai întâmple în Sectorul 4. Voi avea în vedere acest lucru, să fie tratat aşa cum trebuie.

 

Finanţarea campaniei, din banii familiei

Reporter: A început campania electorală. Cum vă finanţaţi campania? Veniţi cu bani de acasă? V-aţi împrumutat, vă ajută partidul?

Răzvan Sava: Din economiile familiei, le-am pus la dispoziţie, am avut această posibilitate să îmi finanţez campania din banii proprii. Este suma stabilită de lege: candidatul la primărie poate cheltui 100 de salarii minime pe economie.

Reporter: Donaţii aţi primit?

Răzvan Sava: Nu, nu am primit nicio donaţie. Singura sursă sunt economiile familiei.

Reporter: Un mesaj pentru locuitorii Sectorului 4: de ce ar trebui să vă voteze pe 5 iunie?

Răzvan Sava: În primul rând, pentru că doresc pentru cetăţenii Sectorului 4 creşterea bunăstării lor, să fie un sector modern, civilizat, care să atragă investitorii. Voi crea acest cadru pentru a atrage investitorii. Acest sector nu mai trebuie considerat un sector mărginaş al Capitalei, ci să fie un sector reprezentativ şi în care oamenii să se simtă bine.

Reporter: Care este principalul contracandidat în această cursă?

Răzvan Sava: PSD, şi zicem noi că avem argumente să câştigăm în faţa lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.