Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţare pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că lucrările la centrele pentru pacienţii cu arsuri grave din Timişoara, Târgu-Mureş şi Grigore Alexandrescu, din Capitală, aflate în diferite stadii, vor continua cu finanţare asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţare pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar.

”Construirea centrelor pentru pacienţii cu arsuri grave în cadrul Spitalelor ”Pius Brînzeu” din Timişoara, a celui de Urgenţă din Târgu-Mureş şi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, aflate acum în diferite stadii de execuţie, va putea continua cu finanţare asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare”, a spus Mihai Constantin în briefingul organizat după şedinţa de Guvern.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

El a precizat că printr-o Hotărâre aprobată astăzi, Guvernul a extins data limită de tragere a sumelor puse la dispoziţia României prin două acorduri încheiate cu BIRD, cu 18 luni, respectiv de la 31 decembrie 2024 la 30 iunie 2026.

”Vorbim despre un împrumut contractat în 2014 şi despre un altul în 2021. Se asigură, astfel, o finanţare coerentă a proiectelor şi utilizarea integrală a fondurilor, în total 400 milioane de euro, din care, până în prezent au fost cheltuite 190,7 milioane de euro. Aceste modificări au fost agreate cu finanţatorul internaţional BIRD”, a menţionat Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.